Samsung ar putea prezenta un dispozitiv de realitate virtuală la IFA

Samsung ar putea prezenta un dispozitiv de realitate virtuală la IFA

Realitatea virtuală a intrat în atenţia tuturor în urmă cu doi ani, odată cu dezvăluirea conceptului Oculus Rift. Între timp, Oculus a ajuns în ograda Facebook, dar în continuare nu există un produs de acest gen pentru consumatori. Samsung va încerca să fie prima companie care intră pe această piaţă cu ajutorul lui Project Moonlight, un dispozitiv de realitate virtuală realizat în parteneriat cu Oculus VR, care ar putea fi dezvăluit la IFA 2014.

The Verge a pus mâna pe primele imagini cu acest nou dispozitiv, care pare mai degrabă să fie o pereche de ochelari de ski decât un gadget high-end. Adevărul este însă undeva pe la mijloc. Samsung nu doreşte să ofere un headset de realitate virtuală de sine stătător, ci vrea ca utilizatorii acestuia să folosească telefoane mobile Samsung pentru a beneficia de experienţa imersivă promisă. Astfel, sistemul din Project Moonlight implică doar carcasa din plastic şi lentilele din sticlă, display-ul şi senzorii de mişcare fiind oferiţi de un smartphone, iar controlul personajelor din jocuri cu ajutorul unui gamepad.

Alături de acest sistem de realitate virtuală de la Samsung, putem vedea în imagine un telefon Galaxy S5 şi un gamepad Samsung. La fel ca şi în cazul realităţii virtuale pentru PC, preţul de intrare pentru clienţi pare să fie destul de ridicat. Nu numai că trebuie să cumperi dispozitivul VR, dar trebuie să ai la îndemână un telefon de ultimă generaţie, cât şi un gamepad care se vinde separat. De asemenea, calitatea experienţei pe care o poate oferi un telefon va fi mult mai scăzută decât ceea ce vom vedea pe PC-uri echipate cu Oculus Rift. Încă nu ştim ce planuri are Samsung pentru această tehnologie, însă evenimentul IFA devine din ce în ce mai interesant pe măsură ce aflăm astfel de informaţii. 

Aceasta nu este prima dată când vedem o legătură între Samsung şi Oculus VR, cel mai recent prototip Oculus Rift fiind echipat cu display-uri Samsung extrase direct de pe telefoane Note 3.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult