Samsung ar putea renunța la cel mai avansat model Galaxy A

21.12.2022
Samsung ar putea renunța la cel mai avansat model Galaxy A

Când vine vorba de seria Galaxy A de telefoane mid-range, în ultimii ani s-au conturat două opțiuni favorite – Galaxy A3x și Galaxy A5x, tot mai puțini cumpărători orientându-se către alternativa premium mid-range.

Simțitor mai scump decât alternativa mai compactă și aproape la fel de performantă A53, Galaxy A73 ar putea să nu aibă o continuare anul viitor, surse apropiate producătorului sud-coreean părând să confirme această ipoteză. Deocamdată, singura certitudine este absența suspectă a modelului A74 din fluxul obișnuit de zvonuri ce livrat deja detalii esențiale despre alte modele din serie, precum Galaxy A14 5G, Galaxy A24, Galaxy A34 5G și Galaxy A54. În schimb, Galaxy A74 nu pare să fie pregătit în niciuna dintre fabricile partenere Samsung.

Dacă suspiciunea se adeverește, atunci renunțarea la modelul A74 ar putea fi o veste proastă și pentru fanii Samsung care doar așteptau după A54. Devenit noul vârf de gamă al seriei, Galaxy A54 ar putea fi scumpit fără a primi și dotările așteptate de la Galaxy A74, Samsung profitând doar de popularitatea mult mai mare a acestui model. Scoțând Galaxy A74 din catalogul de produse, Samsung ar putea face mai atractivă și actuala serie Galaxy S22, ale cărei vânzări nu au fost chiar atât de bune până acum.

Cât despre noua vedetă Galaxy A54, acesta este așteptat cu un ecran Super AMOLED de 6.4 inch, cu rezoluție FHD+, rată de refresh la 120Hz și senzor de amprentă in-display îmbunătățit. Configurația foto va fi centrată în jurul unei camere principale de 50MP cu stabilizare optică, secondată de o cameră ultrawide de 12MP.

Îmbunătățiri majore sunt așteptate și la nivelul camerei frontale. Cu rezoluție 32MP și suport pentru filmare 4K, aceasta va beneficia pentru prima dată de stabilizare optică (OIS).

Performanțele vor fi asigurate de chipsetul Exynos 1380, echipat cu patru nuclee de înaltă performanță (doar două la predecesorul Exynos 1280) și un GPU Mali-G68 mult mai puternic. Lista dotărilor este completată cu conectivitate 5G, GPS, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.3, NFC și USB Type-C, difuzoare stereo, acumulator de 5100 mAh cu încărcare rapidă și o carcasă cu certificare IP68, protejată împotriva pătrunderii de apă și praf.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult