Samsung ar putea scoate jack-ul de căști de pe telefoanele ieftine, începând cu Galaxy A33 5G. FOTO

15.11.2021
Samsung ar putea scoate jack-ul de căști de pe telefoanele ieftine, începând cu Galaxy A33 5G. FOTO

Jack-ul de căști a dispărut aproape complet de pe smartphone-urile premium și mid-range premium deja, acesta fiind acum prezent doar pe anumite modele mid-range și cele din gama „entry”. Se pare însă că în 2022, Samsung ar putea da startul dispariției acestui port de conectivitate și de pe telefoanele de medie accesibile, începând cu modelul Galaxy A33, care va fi unul dintre cele mai ieftine modele cu 5G din oferta producătorului.

Galaxy A33 5G ar putea fi primul mid-range Samsung fără jack de căști

Primele imagini cu noul telefon de buget, așteptat pentru lansare la începutul anului viitor (probabil în ianuarie), dezvăluie că Samsung se pregătește să schimbe piața de telefoane ieftine. Galaxy A33 5G nu are un design foarte diferit față de ceea ce am văzut în ultimii doi ani pe telefoanele Samsung accesibile. Vorbim despre un ecran cu decupaj pentru camera frontală, o „bărbie” pronunțată sub ecran, un spate din plastic, care ar putea fi lucios în 2022, după aspectul mat din 2021, o ramă metalică și un singur port de conectivitate: USB-C.

În partea de jos a telefonului, noul Galaxy A33 5G ar putea folosi același format pe care îl vedem de câțiva ani pe flagship-urile companiei: un difuzor pentru redare audio, port-ul de încărcare și date și slot-ul pentru cartele SIM. Jack-ul de căști rămâne în urmă. Totuși, față de alți producători, Samsung nu prea are în ofertă și pereche de căști true wireless ieftină. Având în vedere că acest telefon va costa probabil undeva în jurul a 200-250 euro, iar o pereche de căști Galaxy Buds pornește de la 100-150 euro, este greu de crezut că utilizatorii care sunt în „target-ul” acestui telefon vor da încă jumătate din prețul lui pe o pereche de căști.

Având în vedere că Samsung ar putea să scoată jack-ul de căști de pe acest model și probabil modelele superioare A53 sau A73 , întrebarea este acum dacă acestea vor mai avea și un slot de card. Dispariția jack-ului de căști ar putea sugera că Samsung aliniază telefoanele sale ieftine la aceleași standarde precum cele scumpe, care nu mai sunt livrate cu aceste două componente.

Imaginile disponibile în acest moment nu sunt în niciun fel „oficiale”, dar sursele, 91mobiles și OnLeaks, sunt de obicei de încredere cu astfel de informații înaintea anunțurilor.

sursa: 91mobiles

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult