Samsung ar putea selecta un chipset MediaTek pentru Galaxy S22 FE

21.03.2022
Samsung ar putea selecta un chipset MediaTek pentru Galaxy S22 FE

Galaxy S22 FE ar putea fi primul model Galaxy FE livrat cu chipset MediaTek, Samsung riscând din considerente de reducere a costurilor o decizie care ar putea înfuria fanii seriei.

În mod tradițional, Samsung lansa modelul FE cu o versiune ușor „diluată” a configurației livrată la gama premium, umblând la aspecte precum ecranul și camerele foto, dar păstrând neschimbate aspectele esențiale, precum modelul de chipset și nivelul de performanță.

Vestea bună că chipsetul presupus a fi selectat pentru Galaxy S22 FE, MediaTek Dimensity 9000, a apărut deja pe produse competitoare ca Oppo Find X5 Pro, demonstrând performanțe comparabile soluțiilor Exynos 2200 și Snapdragon 8 Gen 1 livrate cu diferitele versiuni Galaxy S22.

Astfel, performanțele Dimensity 9000 măsurate cu benchmark-ul Geekbench 5 sunt de 1309 puncte în testul single-core și 4546 puncte în cel multi-core. Spre comparație, alternativa Snapdragon 8 Gen 1 obține scoruri de 1224 și 3445 puncte.

Astfel, am putea fi tentați să credem că versiunea FE a seriei S22 este chiar mai rapidă decât cea non-FE. În practică, rămâne de văzut, existând și alte aspecte pe care Geekbench nu le poate arăta, cum ar fi eventuala predispoziție la supraîncălzire a soluției MediaTek sau aplicarea de „optimizări” pentru obținerea unor scoruri de performanță nerealiste, față ce am obține în utilizare de zi cu zi.

Potrivit zvonurilor circulate pe rețeaua de socializare Weibo, viitorul telefon Samsung cu chipset MediaTek ar urma să primească și un acumulator de 4500 mAh, comparat celui livrat cu Galaxy S22 Plus. Rămâne de văzut dacă acumulatorul generos vine să acopere necesarul unui ecran spațios, sau eficiența mai scăzută a chipsetului MediaTek. Tot pe surse aflăm și că părerile sunt împărțite asupra numelui final, telefonul așteptat cu preț de 470-630 dolari în magazinele asiatice putând veni și ca o versiune ”Pro” a lui Galaxy A53, sau o versiune Galaxy A superioară.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult