Samsung BEAT M3200 şi M3510 – telefoane muzicale cu accelerometru

19.09.2008
Samsung BEAT M3200 şi M3510 – telefoane muzicale cu accelerometru

Introducerea familiei BEAT de telefoane muzicale de la Samsung nu este chiar o noutate. Modelul M3510 a fost anunţat cu câteva săptămâni în urmă, însă nu se cunoşteau prea multe detalii despre el la acel moment. Zilele acestea producătorul asiatic a anunţat oficial cele două modele, făcând publice specificaţiile. Astfel, Samsung BEAT M3510 este un telefon de tip candybar cu o grosime de doar 9.9 mm şi o greutate de 68 g.

Samsung BEAT M3510 - un concurent pentru Nokia 5310

Sub ecranul QVGA de 2” se găsesc cele trei butoane dedicate controlului playerului audio. Aceleaşi funcţii pot fi însă activate şi prin anumite mişcări ale terminalului, înregistrate de accelerometrul încorporat. Stocarea melodiilor se face pe un card microSD, în pachet find inclus unul de 1 GB. O bilă albă primeşte Samsung pentru folosirea unei mufe jack standard de 3.5 mm. Merită menţionată camera foto de 2 MP şi suportul Bluetooth 2.0 cu profilul A2DP. În principiu, Samsung BEAT M3510 va fi disponibil pe piaţă începând cu luna aceasta.

Samsung BEAT M3510 este dotat cu accelerometru

Slider-ul Samsung M3200 BEAT se doreşte a fi ceva mai exclusivist decât modelul anterior. Deşi ecranul pare identic cu cel de la M3510, el afişează mai puţine culori. Capitolul la care vrea să exceleze este redarea audio. Samsung a apelat la renumita compania Bang & Olfsen care le-a oferit chip-ul audio ICEpower. Printre funcţiile playerului se numără recunoaşterea pieselor şi activarea automată a unei setări a egalizatorului în funcţie de genul muzical al piesei.

Samsung BEAT M3200 - un slider muzical avansat

Sistemul ce control prin intermediul accelerometrului se numeşte Motion Play la Samsung şi este destul de similar cu cel implementat în terminalele Walkman de la Sony Ericsson. Pentru a pune pauză se loveşte uşor cu degetul telefonul, iar pentru oprirea tonului de apel, el trebuie întors cu faţa în jos. Pentru schimbarea melodiei, M3200 trebuie scuturat spre stânga sau spre dreapta.

Samsung BEAT M3200 cu chip audio B&O

Dimensiunile slider-ului sunt de 96,5 x 47 x17 mm şi cântăreşte 101 g. Slotul microSD suportă carduri cu capacitate maximă de 8 GB. Tunerul FM este dotat cu RDS, iar utilizatorul poate înregistra melodiile recepţionate. Samsung BEAT M3200 va fi disponibil pe piaţă luna următoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News