Samsung brevetează ecranul ”expandabil” ca și posibilă soluție pentru telefoane pliabile fără ecran secundar

03.06.2022
Samsung brevetează ecranul ”expandabil” ca și posibilă soluție pentru telefoane pliabile fără ecran secundar
foto: Samsung

Cum ar fi dacă în loc să folosești un ecran distinct, plasat pe exteriorul telefonului tău Galaxy Fold, să folosești mereu același ecran care doar își schimbă forma pentru acomodarea scenariului de utilizare.

Potrivit celui mai recent brevet acordat companiei sud-coreene, Samsung lucrează la un nou tip de ecran expandabil, bazat pe un mecanism care permite rularea „excesului” de ecran într-un compartiment aflat la interiorul carcasei. Doar că, o astfel de tehnologie există deja și se numește pur și simplu, ecran rulabil, nefiind neapărat nevoie de încă un brevet are să îi cimenteze viitorul.

Potrivit noului brevet trimis de Samsung spre aprobare, scopul „inovației” este eliminarea unui ecran pe dispozitivele cu ecran pliabil, precum Galaxy Z Fold 3, lăsând producătorului mai multă flexibilitate în ce privește alegerea designului final.

Folosind inovațiile descrise în brevetul acordat pentru Samsung, ecranul secundar plasat pe exteriorul carcasei nu va mai fi deloc necesar, ecranul pliabil aflat la interior fiind desfășurat în așa fel încât să acopere ambele nevoi.

În practică, noul brevet Samsung descrie doar încă un telefon cu ecran rulabil, eventuala diferență ținând de modul în care acesta se rulează și peste partea din față a telefonului, anulând complet necesitatea unui ecran frontal.

Totuși, de la teorie și până la practică este cale lungă. Spre exemplu, nu este ecran dacă noul tip de ecran va putea fi rulat pentru vizualizare completă. Mai degrabă, avem de-a face tot cu o soluție de compromis, în care diagonala de afișare nu este chiar cât cea fizică a ecranului, rămânând doar cu o soluție care elimină nevoia pentru ecran secundar, adăugând și mai multă complexitate produsului finit.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult