Telefonul „evantai”, cu ecran pliabil pe trei laturi, apare menționat într-un nou brevet Samsung

27.12.2021
Telefonul „evantai”, cu ecran pliabil pe trei laturi, apare menționat într-un nou brevet Samsung

Samsung tocmai a publicat un al doilea brevet care descrie un telefon Galaxy Fold cu două balamale și ecran care pliază în mod „evantai”.

Descris într-un brevet recent acordat companiei sud-coreene, dispozitivul despre care nu știm că ar exista și în realitate apare cu un singur ecran de mari dimensiuni, care se pliază pe două laturi. Descris ca un “multi-foldable device”, acesta va putea oferi din modul pliat experiența unui smartphone convențional. În modul extins, suprafața de afișare aproape că se triplează, dispozitivul luând forma unei tablete compacte. Deși, considerabil mai gros decât un exemplar Galaxy Fold din generația actuală, noul model tri-fold ar putea fi mai potrivit pentru filme și multimedia.

Deși brevetul menționează doar senzorul de amprentă, este posibil ca produsul finit să includă și camere camere frontale ascunse în zona centrală a ecranului, acestea fiind menționate într-un brevet anterior. Tot sub ecran ar putea fi ascuns și difuzorul audio, implementat de Samsung folosind un inductor piezoelectric care vibrează direct suprafața ecranului.

Accesibilă si cu ecranul pliat, camera principală rămâne pe spatele carcasei, brevetul prevăzând și un camera-bump, pentru acomodarea unor module foto mai avansate.

Din păcate, faptul că este un dispozitiv atât de ambițios reduce probabil șansele ca Samsung să îl lanseze în forma prezentată, brevetul servind mai degrabă pentru blocarea unor inovații similare în tabăra competiției. Totuși unele dintre conceptele ilustrate ar putea apărea pe dispozitive comerciale aflate deja în lucru, urmând ca aflăm de acestea la momentul potrivit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult