Samsung brevetează o alternativă mai bună la telefoanele pliabile

15.07.2019
Samsung brevetează o alternativă mai bună la telefoanele pliabile

Galaxy Fold reprezintă cea mai bună încercare Samsung de până acum pentru crearea unui hibrid smartphone-tabletă, folosind avantajele ecranelor pliabile. Însă conceptul de telefon care se îndoaie precum un carnet de notiţe reprezintă doar începutul, Samsung investigând şi alte modalităţi pentru folosirea ecranelor OLED de ultimă generaţie.

Descrisă într-o aplicaţie pentru brevet, una dintre soluţiile propuse este un smartphone cu ecran retractabil, care se extinde pe latura dreaptă a carcasei pentru a oferi aproximativ suprafaţa de vizualizare a unei tablete compacte.

Carcasa alcătuită din două elemente care glisează cu ajutorul unui mecanism special permite retragerea ecranului fără a lăsa o zonă de pliere vizibilă. În schimb, panoul OLED flexibil se rulează într-un compartiment ascuns, lăsând impresia unui ecran mereu plat, dar cu suprafaţă de afişare variabilă. În principiu, acest design ar putea funcţiona mult mai bine decât cel folosit cu actualul model Galaxy Fold, al cărui ecran principal nu poate fi vizionat în modul pliat.

Mai simplu de construit şi fără nevoia unui al doilea ecran pentru afişarea mesajelor de notificare, presupusul succesor Galaxy Fold s-ar apropia foarte mult de formatul unui smartphone convenţional, de care să ne folosim chiar şi întreaga zi fără avem neapărată nevoie de ecranul în format extins.

Deşi interesant, brevetul un acoperă aspecte mai complicate, precum mecanica rulării ecranului şi detaliile sistemului de retragere a ecranului. Este de aşteptat ca noul design să vină cu unele compromisuri în privinţa grosimii finale a telefonului şi autonomia bateriei, constrânsă de spaţiul disponibil şi cerinţele unui ecran mai mare.

Fără alte detalii furnizate, este imposibil de spus cât va dura până ce Samsung va livra noua alternativă Galaxy Fold, sau dacă măcar aceasta va vedea lumina zilei în formă de prototip.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult