Samsung brevetează o modalitate ingenioasă de a integra accesoriul S-Pen cu telefoane pliabile

28.01.2022
Samsung brevetează o modalitate ingenioasă de a integra accesoriul S-Pen cu telefoane pliabile

Adaptarea accesoriului S-Pen pentru folosirea cu telefoane pliabile nu este deloc ușoară, Samsung având de adresat probleme atât cu fragilitatea ecranului dar și cu spațiul disponibil la interiorul carcasei.

Din păcate, soluții elegante precum slot S-Pen integrat în carcasa Galaxy Note nu sunt deloc practice în cazul telefoanelor pliabile, designul cu una sau chiar două zone de pliere a ecranului complicând și așa acomodarea componentelor esențiale, precum acumulatorul și modulul camerei foto. Cel puțin până în prezent, singura soluție găsită a fost includerea de magneți, permițând fixarea temporară a stylus-ului pe rama telefonului.

Venind ca un compromis între slotul S-Pen în stil Gagaxy Note și fixarea complet externă, soluția descrisă într-un brevet recent acordat pentru Samsung ar marele avantaj de a nu ocupa spațiul rezervat în mod normal pentru componentele electronice sau acumulator.

telefoane pliabile

Pretabilă în cazul viitoarelor telefoane cu design dual-fold, soluția constă în decuparea carcasei pe două dintre fațetele pliabile la interior, profitând de faptul că zona respectivă nu este acoperită de ecran. Sistemul de prindere magnetic este păstrat, accesoriul S-Pen rămânând fixat chiar și cu ecranul extins, având șanse minime să alunece accidental din adâncitura care acoperă jumătate din grosimea sa. Mai mult, riscul de pierdere la transport cu telefonul pliat sunt practic zero.

Rămâne de căzut în ce măsură decupajul aplicat în spatele ecranului va face telefonul mai incomod la atingere. Cert este că soluția descrisă este simplă și relativ elegantă, având astfel șanse mari să fie preluată pentru viitoarele generații Samsung Galaxy Fold.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult