Samsung brevetează un nou design smartphone, ce include cameră rotativă

21.06.2021
Samsung brevetează un nou design smartphone, ce include cameră rotativă

Alături de Apple, Samsung este una dintre companiile care brevetează în mod frecvent idei îndrăznețe și tehnologii promițătoare, puține ajungând să se regăsească în produse comerciale.

Din poziția de jucător dominant, Samsung se află într-o situație unică, din care-și poate asuma riscul lansării unor produse și tehnologii al căror succes este departe de a fi garantat, fără a risca stabilitatea financiară și reputația companiei.

Spre exemplu, în 2019 Samsung a implementat o astfel de idee, livrând Galaxy A80 cu o cameră rotativă apreciată pentru designul ambițios, chiar dacă nu foarte practic. Un an mai târziu, Samsung  pare că a dat complet uitării experimentul anterior, dezvoltând noua serie Galaxy A după o strategie complet diferită, care pune accent pe folosirea de finisaje și construcție minimalistă.

cameră rotativă

Potrivit brevetului recent validat, Samsung  ia în considerare readucerea camerei foto cu design rotativ, dar reinterpretat pentru telefoane pliabile. Potrivit schițelor atașate, camera foto va fi într-un modul separat de carcase telefonului, conectat doar prin mecanismul tip balama. Modulul rotativ al camerei va fi plasat fie în colțul din dreapta sus, fie în centrul mort al cadrului din dreapta.

Mai mult, sunt prezenți și senzori de unghi și mișcare de pliere . Acestea vor ajuta la determinarea orientării telefonului și a unghiului la care se află cele două carcase.?

Acest design poate fi benefic din câteva motive. În primul rând, ar economisi bugetul alocat în mod normal pentru camera frontală. Din păcate, constrângerile de spațiu vor limita performanțele oferite, probabil, sub nivelul unei camere premium. Un alt aspect de luat în considerare este durabilitatea în timp, o cameră foto plasată pe colțul telefonului într-un modul rotativ fiind mult mai expusă la uzura cauzată de factori mecanici.

Vestea bună este că orientarea în poziția corectă se va face cu ajutorul senzorilor de orientare și mișcare, în mod complet automat. Astfel, în afară de pornirea aplicație de captură nu ar trebui să existe alte etape prin care să alegem modul de utilizare „corect”.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult