Samsung brevetează un telefon pliabil cu trei ecrane și S Pen

23.04.2021
Samsung brevetează un telefon pliabil cu trei ecrane și S Pen
foto: LetsGoDigital

În ciuda problemelor de fiabilitate întâlnite până acum, Samsung nu renunță la dezvoltarea unui telefon pliabil și mai sofisticat.

Descris într-un brevet recent acordat companiei sud-coreene, dispozitivul despre care nu știm că ar exista și în realitate apare cu un ecran de mari dimensiuni, care se pliază pe două laturi. Rezultatul sunt trei fațete/ecrane, însă la fel de bine telefonul ar putea fi considerat cu un singur ecran ce se pliază împrejurul carcasei.  Brevetul folosește însă descrierea “multi-foldable device”, respectiv “foldable electronic device including electronic pen”.

Golul lăsat la partea din spate, este închis între cele două margini ale ecranului pliat de accesoriul S Pen, fixat cu ajutorul unui sistem de prindere magnetic cu dublu-rol. Astfel, stylus-ul este și încărcat în modul wireless atunci când este atașat pentru transport, brevetul descriind chiar două moduri de lucru: high-speed charging cu fixare de ambele laturi ale ecranului și standard-charging, folosind o singură zonă de contact.

telefon pliabil Samsung

În mod surprinzător, schițele atașate brevetului întins pe 48 de pagini descriu și posibilitatea plierii ecranului fără ca accesoriul S Pen să fie prins la mijloc. În acest caz, cele două jumătăți de ecran „se lipesc” sub atracția aceluiași sistem de fixare magnetic. Putem presupune că accesoriul S Pen fie este ascuns într-un compartiment poziționat sub ecranul OLED, sau că mecanismul de pliere permite rularea parțială a ecranului pentru a umple golul rămas.

Aparent, Samsung explorează atât opțiunea unui telefon cu ecran pliabil pe exteriorul carcasei, dar și spre interior, a doua variantă oferind mai bună protecție la transport. A treia opțiune ar fi un design care permite plierea ecranului în oricare direcție, cu sau fără accesoriul S Pen prins la mijloc.

Brevetul menționează și două camere frontale poziționate pe zona centrală a ecranului, fiecare având propria perforație. Tot sub ecran mai găsim senzorul de amprentă, posibil și difuzorul audio, implementat de Samsung folosind un inductor piezoelectric care vibrează direct suprafața ecranului.

telefon pliabil Samsung

Accesibilă doar cu ecranul extins, camera principală rămâne pe spatele carcasei și va fi constrânsă la un design fără camera-bump, fapt ce ar putea implica anumite compromisuri la partea de calitate a imaginii și modurile de captură disponibile.

Din păcate, faptul că este un dispozitiv atât de ambițios reduce probabil șansele ca Samsung să îl lanseze vreodată în forma prezentată. Totuși unele dintre conceptele ilustrate ar putea apărea pe dispozitive comerciale aflate deja în lucru, urmând ca aflăm de acestea la momentul potrivit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult