Samsung C10 ar putea fi al doilea smartphone compatibil cu asistentul virtual Bixby

31.05.2017
Samsung C10 ar putea fi al doilea smartphone compatibil cu asistentul virtual Bixby

Smartphone-urile mid-range de la Samsung au evoluat foarte mult în ultimii câţiva ani, transformându-se din dispositive funcţionale, dar care făceau compromisuri în anumite puncta cheie, în produse complet funcţionale, care oferă acces la majoritatea funcţiilor avansate de pe modelele flagship. Se pare că noul Galaxy C10 va aduce această gamă mai aproape de smartphone-urile high-end, fiind cel de-al doilea dispozitiv mobil care va beneficia de integrare cu asistentul digital Bixby.

Conform unor imagini realizate într-un software 3D de către OnLeaks, Galaxy C10 va integra un buton suplimentar pentru accesarea Bixby, asemeni Galaxy S8, şi va fi echipat chiar şi cu un system dual-camera, ceva ce nu am văzut încă pe modelele high-end de la Samsung.

Noul C10 va beneficia de o construcţie metalică de tip unibody, ceva ce am văzut şi în trecut pe această gamă de dispositive. Sistemul dual-camera va fi orientat pe verticală, asemeni Huawei Mate 9, în timp ce  pe laterale vor fi implementate butoanele de volum şi Bixby pe stânga şi butonul power pe dreapta. În partea de jos există un port USB Type-C pentru încărcare şi un jack audio, iar undeva sub ecran găsim un buton „home” cu sensor de amprentă integrat. Nu este clar dacă butonul este de tip fizic sau capacitv.

La capitolul hardware intern, este aşteptată o configuraţie bazată pe chipset-ul Snapdragon 660 de la Qualcomm, cu 6 GB memorie RAM (mai mult decât Galaxy S8) şi un display Full HD de 5,5”. Desigur, software-ul va beneficia de o versiune mai nouă a interfeţei Samsung Experience, probabil aceeaşi pe care am întâlnit-o de curând pe Samsung Galaxy S8.

Lansarea este aşteptată în viitorul apropiat, însă de obicei modelele Galaxy din gama „C” se lansează mai întâi în China, deci ar putea dura mai mult până când îl vom putea găsi şi pe pieţele europene.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult