Samsung confirmă lansarea Galaxy Fold 2 alături de Galaxy Note20

20.07.2020
Samsung confirmă lansarea Galaxy Fold 2 alături de Galaxy Note20

Începuseră să circule zvonuri despre faptul că modelul Galaxy Fold 2 ar putea întârzia. În timp ce acest lucru ar putea fi în continuare adevărat, telefonul va fi însă dezvăluit în mod oficial foarte curând. Samsung a confirmat că modelul  Galaxy Fold 2 avea lansarea comună cu  modelul Galaxy Note20, în cadrul evenimentului Unpacked de pe 5 august 2020. Din păcate, nu avem alte detalii noi despre acesta.

Samsung confirmă că lansarea Galaxy Fold 2 va avea loc în curând

Samsung a publicat pe contul său de Twitter un clip scurt prin care sugerează că va prezenta un nou smartphone cu ecran pliabil. Mesajul publicat este „A new look unfolds”, iar clipul dezvăluie un fluture, simbolul modelului Galaxy Fold original.

Nu avem prea multe detalii noi despre telefon, dar chiar și acest mesaj scurt poate să arate câte ceva nou. De exemplu, faptul că în clip vedem din nou acea culoare „Mystic Brown”, pe care am văzut-o în leak-urile cu Galaxy Note20 Ultra, dar și în clipul care anunța evenimentul Unpacked de pe 5 august, sugerează că noul Galaxy Fold 2 va fi livrat de asemenea în această nuanță de culoare.

Apoi, faptul că Samsung vorbește despre un nou „look” pentru acest telefon, ar putea sugera că vor exista diferențe notabile de design. De altfel, asta sugerau și leak-urile recente despre telefon. Pe partea din față, este așteptat un ecran mare, care să acopere complet partea din față. La interior este însă așteptat un ecran fără notch, cu un simplu decupaj subtil pentru o singură cameră frontală.

Telefonul ar putea fi foarte performant, dar și mai scump

La capitolul hardware, Galaxy Fold 2 (sau Galaxy Z Fold 2, cum ar putea fi numit în mod oficial) ar putea beneficia de un chipset Snapdragon 865+, 12 GB RAM, 256 sau 512 GB stocare internă și ecran intern la 120 Hz. De altfel, camerele foto ar putea fi „împrumutate” de pe modelele Galaxy S20.

Rămâne de văzut însă cât va cere Samsung pe un astfel de telefon. Galaxy Fold a fost lansat la un preț de 2.000 de euro la raft pentru un hardware ceva mai modest. Avea un procesor Snapdragon 855, nu varianta „plus”, avea un ecran mic de 4,7” pe partea din față și ambele ecrane rulau la la 60 Hz. Având în vedere specificațiile extra, plus includerea componentelor necesare conectivității 5G, este posibil ca un Galaxy Fold 2 să fie semnificativ mai scump.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video