Samsung corectează lista de specificații pentru Galaxy S22 și S22+. Ecranele nu sunt de tip LTPO

14.02.2022
Samsung corectează lista de specificații pentru Galaxy S22 și S22+. Ecranele nu sunt de tip LTPO

Se pare că anunțul inițial al modelelor Galaxy S22 conținea o eroare la nivelul specificațiilor tehnice ale display-urilor pentru modelele „standard” și „plus”. În timp ce Galaxy S22 Ultra are într-adevăr un ecran de tip LTPO, care poate să scadă rata de împrospătare până la 1 Hz pentru anumite situații de utilizare, celelalte două variante nu pot face asta, întrucât au ecrane de tip LTPS. Compania a corectat eroarea în listările oficiale și în comunicatul de presă publicat pe site-ul său.

Samsung a anunțat modelele Galaxy S22 și S22+ cu alte capabilități pentru ecran decât oferă de fapt

Inițial, Samsung susținea că modelele Galaxy S22 și S22+ beneficiază de ecrane LTPO cu refresh rate variabil între 10 și 120 Hz. Această capabilitate ar fi fost identică cu ceea ce oferea compania deja pe modelele Ultra din trecut, precum Note20 Ultra și S21 Ultra. Se pare însă că ecranele de pe S22 și S22+ pot permite diverse trepte de împrospătare a ecranului, dar nu într-un mod complet dinamic.

Astfel, cele două telefoane sunt acum listate online cu ecrane care permit refresh rate de la 48 la 120 Hz. Totuși, acest lucru înseamnă doar că ecranul poate fi setat în funcție de aplicații la 48, 60 sau 120 Hz, iar ecranul nu poate reduce rata de împrospătare dinamic între aceste praguri. Acest lucru înseamnă că ecranul va avea un consum mai mare de energie, în special atunci când apar pe ecran imagini în mare parte statice.

Această informație, alături de faptul că Galaxy S22 „standard” beneficiază de un acumulator mai mic decât S21 de anul trecut, ar putea sugera faptul că noul telefon ar putea să ofere o autonomie redusă. Momentan nu putem confirma dacă Galaxy S22 are sau nu o autonomie mai mică decât S21 de anul trecut, întrucât acestea nu au ajuns încă la test.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult