Samsung anunță un program de reparații acasă în parteneriat cu iFixit

01.04.2022
Samsung anunță un program de reparații acasă în parteneriat cu iFixit

După ce Apple a anunțat anul trecut că va porni un program de reparații acasă, prin intermediul căruia va oferi utilizatorilor piese, unelte și instrucțiuni despre cum să își repare iPhone-urile sau computerele Mac fără a apela la un service, Samsung anunță un program similar. Ambele decizii par să fie o reacție la legislația „Right to Repair”, care ar putea fi adoptată în curând în SUA, fiind susținută public de președintele Joe Biden. În timp ce Apple va oferi piese pe site-ul propriu, Samsung a creat programul său de reparații în parteneriat cu iFixit.

Samsung va oferi piese și instrucțiuni pentru repararea telefoanelor și tabletelor acasă

Samsung a anunțat că programul său de reparații, realizat în parteneriat cu iFixit, va permite inițial utilizatorilor de smartphone-uri Galaxy S20, Galaxy S21 sau Galaxy Tab S7+ să comande piese și uneltele necesare reparațiilor, alături de instrucțiuni detaliate pentru instalarea lor. În timp, compania va adăuga și alte modele de smartphone-uri și tablete, dar pornește cu flagship-urile mai vechi, care abia acum încep să iasă din garanție.

Această inițiativă de la Samsung este în ton și cu eforturile companiei în direcția sustenabilității. De curând, modelul Galaxy S22 Ultra a fost dezvăluit cu piese realizate din plastic reciclat, în timp ce televizoarele sale pun accent pe reducerea consumului de energie. Inclusiv cutiile televizoarelor Samsung sunt realizate din materiale reciclate, iar acestea sunt construite special pentru a fi refolosite pentru a servi drept adăpost pentru pisici, sau jucării pentru copii.

Programul de reparații Samsung va debuta în vară, în prima fază în SUA. Apple nu a oferit un termen pentru programul său similar, chiar dacă acesta a fost dezvăluit în urmă cu mai multe luni. Cert este că în viitorul apropiat vom putea comanda piese originale pentru smartphone-uri, precum baterii și ecrane, direct de la producători, putând evita astfel riscul de a primi piese contrafăcute.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult