Samsung depășește din nou Apple în topul mondial al livrărilor de smartphone-uri

08.04.2024
Samsung depășește din nou Apple în topul mondial al livrărilor de smartphone-uri
Foto: Samsung

Cei de la Samsung sunt obișnuiți cu pozițiile fruntașe în ceea ce privește cantitățile de smartphone-uri livrate an de an. Totuși, in cel de-al patrulea trimestru al anului trecut, compania sud-coreeană și-a pierdut coroana în favoarea celor de la Apple, cu ocazia lansării modelelor iPhone 15 și iPhone 15 Pro. Mai mult, Apple a reușit să depășească vânzările de telefoane Samsung pentru întregul an 2023, diferența dintre cotele de piață ale celor două companii fiind de numai 4%.

Totuși, această coborâre pe treapta a doua a clasamentului a fost de scurtă durată pentru Samsung, sud-coreenii redevenind, în primul trimestru din 2024, liderul mondial în ceea de privește numărul de smartphone-uri livrate, conform datelor publicate de agenția Counterpoint Research.

Astfel, în primele trei luni din 2024, Samsung a reușit să livreze nu mai puțin de 19,69 milioane de unități de telefoane mobile inteligente către partenerii săi, depășind cele “numai” 17,41 milioane de unități de iPhone-uri livrate de Apple. Conform raportului oferit de Counterpoint Research, Samsung are acum 20% din piața globală de smartphone-uri, în timp ce Apple a scăzut la numai 18%.

Această creștere în tabăra celor de la Samsung se bazează și pe vânzările foarte bune ale proaspăt lansatei game de telefoane flagship Galaxy S24. În primul trimestru al anului, Samsung a înregistrat nu mai puțin de 34% din totalul smartphone-urilor livrate în Europa și 36% din totalul celor livrate în Statele Unite ale Americii. În aceeași perioadă, cota de piață a livrărilor de smartphone-uri Apple în Statele Unite ale Americii a scăzut la 48%.

Totuși, Apple încă deține monopolul în ceea ce privește utilizarea de telefoane mobile inteligente în State Unite ale Americii, iPhone-urile controlând peste 60% din această piață, motiv pentru care Departamentul de Justiție al SUA a ales să cheme compania condusă de Tim Cook în fața justiției. De asemenea, an de an, rivalii americani ai celor de la Samsung domină clasamentele celor mai bine vândute smartphone-uri, diferitele modele de iPhone ocupând primele locuri în aceste topuri.

Sursa: 9to5Google.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News