Samsung Display livrează sticlă ultra-subţire pentru ecrane pliabile care rezistă la peste 200.000 de îndoiri

19.02.2020
Samsung Display livrează sticlă ultra-subţire pentru ecrane pliabile care rezistă la peste 200.000 de îndoiri

Demonstrată deja pe modelul Galaxy Z Flip, tehnologia Ultra Thin Glass (UTG) este pusă şi la dispoziţia celorlalţi jucători din industrie, interesaţi să lanseze dispozitive prevăzute cu ecrane pliabile.

Formulată pentru a suporta îndoiri repetate fără a se sparge, noul tip de sticlă modelată în foi cu o grosime de numai 30 de micrometri are menirea de a oferi aceleaşi senzaţii tactile ca la folosirea ecranelor convenţionale protejate cu sticlă minerală, permiţând alunecare uşoară a degetelor şi curăţarea rapidă a urmelor de amprente. În plus, rezistenţa la deformare specifică sticlei ar trebui să împiedice formarea cutelor şi alte protuberanţe pe suprafaţa ecranului, ca urmare a uzurii survenite în urma îndoirilor repetate.

Potrivit companiei producătoare  noul material este mai durabil şi rezistent la zgârieturi decât foliile din plastic utilizate întâlnite la majoritatea telefoanelor pliabile din generaţia actuală.

Totuşi, nu putem să ignorăm testele practice făcute pe telefoane Galaxy Z Flip care au relevat o sensibilitate deosebită la zgârieturi şi chiar deformarea superficială a ecranului, cauzată de apăsările prea energice cu unghia. Aparent, problemele ar fi cauzate de prezenţa unei folii suplimentare din plastic pre-aplicată de Samsung peste stratul din sticlă UTG, cu rol de a proteja suplimentar stratul din sticlă împotriva zgârieturilor şi lovituri ce ar putea induce apariţia de fisuri.

Ce nu spune Samsung este că noua sticlă ultra-subţire este în continuare extrem de fragilă, încât pentru a obţine anduranţa promisă pe peste 200.000 plieri (echivalentul a 4 ani de utilizare) este necesară aplicarea unei folii din plastic pentru protecţie suplimentară, care anulează multe dintre beneficiile promise.

Firma sud-coreeană a spus că lucrează la această tehnologie încă din anul 2013, în parteneriat cu producătorul de substrat de sticlă Dowoo Insys Co. Samsung Display deţine o cotă de 27,7 % din acţiunile Dowoo Insys şi este cel mai mare acţionar al companiei.

De asemenea, Samsung Display a înregistrat şi un logo pentru sticla UTG care include sloganul „ Tough, yet Tender”.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult