Protecţia de „sticlă” de pe Samsung Galaxy Z Flip nu este mai puternică decât plasticul. VIDEO

17.02.2020
Protecţia de „sticlă” de pe Samsung Galaxy Z Flip nu este mai puternică decât plasticul. VIDEO

Săptămâna trecută, Samsung a prezentat Galaxy Z Flip, cel de-al doilea telefon al său echipat cu un ecran pliabil, spunând că acesta este protejat de o peliculă „Ultra Thin Glass”, un nou tip de material care ar trebui să protejeze mai bine ecranul decât în cazul Galaxy Fold. Se pare însă că acest material nu este cu mult mai rezistent, acesta fiind în continuare la bază un material din plastic.

Se pare că noul Ultra Thin Glass nu este tocmai sticlă care poate fi pliată, ci mai degrabă un polimer de sticlă, un derivat mult mai flexibil, care are tot proprietăţile plasticului. Din acest motiv, ecranul lui Galaxy Z Flip este aproape la fel de fragil precum cel de pe Galaxy Fold. Orice atingere cu un corp mai dur, cu unghia sau chiar a cheilor din buzunar ar putea să afecteze permanent protecţia ecranului OLED flexibil.

Se pare că singura diferenţă clară faţă de Galaxy Fold ar fi senzaţia la atingere, ecranul Galaxy Z Flip fiind mult mai similar în utilizare cu un panou de sticlă pe care îl găsim pe orice smartphone tradiţional. Samsung spune însă că noua protecţie de ecran este aplicată peste sticla „UTG”, însă faptul că poţi trece prin protecţia de plastic şi din cea de sticlă cu un obiect ascuţit, pentru a „împunge” ecranul sugerează că „sticla” nu este foarte rezistentă.

Demonstraţia de rezistenţă a lui Galaxy Z Flip a fost demonstrată de Zack Nelson, cel din spatele canalului de YouTube JerryRigEverything. Telefonul a fost supus testelor obişnuite, prin care trec majoritatea smartphone-urilor de top. În afară de ecranul fragil, telefonul pare să fie destul de rezistent, chiar şi la îndoiri în sens invers. Până la urmă, sticla şi rama din partea dreaptă au cedat, însă acest tip de accident ar putea să apară foarte rar.

Samsung oferă chiar şi o reparaţie ieftină pentru Galaxy Z Flip, asemeni Galaxy Fold, care permite schimbarea ecranului în schimbul sumei de 120 de dolari pentru prima astfel de operaţiune.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult