Samsung este implicat într-un nou scandal, de data aceasta cu HTC

Samsung este implicat într-un nou scandal, de data aceasta cu HTC

De faptul că HTC are probleme cu aprovizionarea de componente pentru linia de produse smartphone high-end ne-am convins cu toţii, din moment ce stocurile pentru modelul HTC One nu pot acoperi nici acum cererea pieţei, limitând profiturile companiei. În urma acestor frustrări, unul dintre directorii HTC a decis să arate cu degetul către Samsung, acuzând compania că foloseşte statutul de furnizor şi influenţa pe care o are în piaţa de componente pentru a-şi asigura o poziţie privilegiată în faţa competiţiei.

Samsung, implicat într-un nou scandal, de data aceasta cu HTC

Privind înapoi către anul 2013, după rolul de furnizor al ecranelor AMOLED care au echipat telefoanele Nexus One şi Desire, Samsung a luat o decizie strategică pentru favorizarea propriei linii de produse, refuzând să mai colaboreze cu HTC pentru generaţiile următoare de telefoane mobile.

Chiar şi în lipsa colaborării cu Samsung, telefoanele HTC lansate în ultimii ani au fost apreciate pentru folosirea unor ecrane de bună calitate, însă problemele de aprovizionare cu subansamble au blocat ambiţiile pentru cucerirea pieţei smartphone Android, dominată de Samsung cu seria de telefoane Galaxy. Fără campanii agresive de promovare şi cu probleme mari în aprovizionare a stocurilor din magazine, vânzările pentru modelul HTC One X, dar şi succesorul HTC One au rămas mult în urma competitorului Samsung, deşi oferta celui din urmă nu este neapărat mai bună.

În afară de HTC, Apple este un alt producător important de dispozitive mobile care s-a arătat deranjat de influenţa pe care Samsung o exercită asupra pieţei de componente, luând măsuri pentru a-şi asigura surse alternative de subansamble şi chiar investiţii în facilităţi de producţie proprii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult