Samsung este numărul unu în lume pe piaţa smartphone-urilor

28.10.2011
Samsung este numărul unu în lume pe piaţa smartphone-urilor

În ultimul an, topul producătorilor de smartphone-uri s-a modificat de mai multe ori. Nokia, lider incontestabil până acum câţiva ani, a intrat pe o curbă descendentă şi a pierdut teren în faţa a două producători veniţi puternic din urmă, Apple şi Samsung. Producătorul finlandez a fost nevoit să predea coroana celui din Cupertino la începutul anului. Lucrurile nu au evoluat însă cum ar fi trebuit pentru producătorul iPhone-ului. În ciuda popularităţii telefonului cu iOS, sistemul de operare Android a fost preferat de mai mulţi utilizatori.

Samsung Galaxy S II - vârful de lance al asiaticilor

La nivel global, Samsung tocmai a surclasat Apple pe segmentul smartphone-urilor. În cifre, producătorul asiatic a vândut în ultimul trimestru 27,8 milioane de smartphone-uri, ajungând la o cotă de piaţă de 23,8%. Apple se laudă cu 17,1 milioane de iPhone-uri vândute, acoperind astfel 14,6%. Evoluţia Nokia a fost foarte abruptă. De la o cotă de piaţă de 32,7%, finlandezii au scăzut la 14,4%, puţin în urma Apple.

iPhone 4S cu Siri - pariul Apple

În ceea ce priveşte piaţa globală a telefoanelor mobile, Nokia încă se află pe primul loc, în ciuda faptului că a pierdut 5%. Producătorul lui N9 încă deţine 27,3% şi se află înaintea lui Samsung, cu 22,6%. Pe locul trei în topul producătorilor de telefoane mobile se află, surprinzător, LG Electronics. Locul patru a fost pierdul de Apple în favoarea producătorului chinez ZTE Corp..

Urmărește Go4IT.ro pe Google News