Samsung Galaxy A22 5G apare pe site-ul autorității de certificare TUV, confirmând debutul european

05.05.2021
Samsung Galaxy A22 5G apare pe site-ul autorității de certificare TUV, confirmând debutul european

Cel mai ieftin telefon 5G din oferta Samsung, Galaxy A22 5G este succesor pentru modelul A21s lansat în urmă cu exact un an.

Încadrat la gama mid-range, Galaxy A22 5G schimbă aranjamentul dreptunghiular pentru camera foto cu unul de formă pătrată. Potrivit unor zvonuri mai vechi, noul model păstrează configurația quad-camera cu senzor principal de 48MP și cameră wide de 8MP. Ceilalți doi senzori au doar câte 2MP fiecare, deservind funcția macro și aplicarea efectelor de profunzime. La partea din față vom găsi tot o cameră de 13MP, dar posibil cu unele îmbunătățiri la partea de calitate a imaginii.

Galaxy A22 5G completează oferta Samsung de telefoane mid-range cu 5G

Potrivit informațiilor extrase de pe site-ul TUV, noul model Galaxy A vine echipat cu chipsetul MediaTek Dimensity 700 ajutat cu 6GB memorie RAM, ecran LCD decupat după modelul „picătură” și senzor de amprentă montat pe rama laterală.

Pe lateralul carcasei mai poate fi întrezărită o ieșire jack 3.5mm pentru căști, și conector USB-C, deservind un acumulator generos de 5000mAh. Având în vedere chipsetul folosit, viteza de încărcare va fi cel mai probabil limitată la modul 5V/2A, rezultând un timp de așteptare de aproximativ trei ore la încărcare.

Noul smartphone este așteptat și în variantă cu 4G la prețul de 180 dolari, modelul 5G venind cu prețul de aproximativ 230 dolari. Apărut destul de târziu, Galaxy A22 va fi cel mai probabil livrat cu versiunea Android 11, personalizată cu interfața One UI 6.1. Opțiunile de culoare vor fi alb, verde deschis, violet și gri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult