Samsung confirmă existența lui Galaxy A82 5G. Ce dotări va avea

04.05.2021
Samsung confirmă existența lui Galaxy A82 5G. Ce dotări va avea

Galaxy A82 5G va fi cel mai avansat model din seria Galaxy A, beneficiar al unui ecran AMOLED din gama superioară a producătorului Samsung și cameră foto cu stabilizare optică.

Galaxy A82 5G, modelul de top al seriei Galaxy A, va fi echipat cu același chipset pe care l-am regăsit pe telefoane high-end din 2019: Snapdragon 855+.

Cu design substanțial diferit predecesorului Galaxy A80, noul model renunță la camera foto retractabilă și substituie finisajele glossy-rotunjite cu un nou stil de finisaje frosted-glass și crom, cel mai probabil confecționate dintr-un plastic de bună calitate. Lansat deja în Coreea de Sud sub numele Galaxy Quantum 2, telefonul este foarte ușor confundabil cu modelul A72 deja lansat pentru piețele europene.

Cu preț încă neconfirmat, Galaxy A82 5G vine cu ecran Super AMOLED Infinity-O de 6.7-inch, cu rezoluție nativă QHD+ (față de FHD+ la Galaxy A72). Din păcate, rata de refresh enunțată la 120Hz este disponibilă doar comutând la rezoluția inferioară FHD+, aceasta fiind o limitare a chipsetului folosit.

Galaxy A82 5G

Echipat cu 6GB memorie RAM, 128GB stocare internă și slot microSD, A82 5G dispune de resurse suficiente pentru sistemul Android 11 (pre-instalat) și găzduirea unei colecții generoase de poze și clipuri video. Pentru acest scop, telefonul pune la dispoziție o cameră wide-angle de 64MP cu stabilizare optică, cameră ultrawide de 12MP și cameră macro de 5MP. În modul de filmare avem disponibilă rezoluția 4K/30FPS, respectiv o combinație de stabilizare OIS și EIS, pentru rezultate la nivelul unui flagship veritabil.

Lista dotărilor este completată cu suport Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0 și NFC. Acumulatorul cu o capacitate de 4500 mAh va suporta până la 25W putere de încărcare rapidă, la fel ca modelele A52/A72.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult