Samsung Galaxy A34 5G, confirmat cu rezultate Geekbench și specificații preliminare

12.01.2023
Samsung Galaxy A34 5G, confirmat cu rezultate Geekbench și specificații preliminare

Așteptat pentru lansare pe 18 ianuarie, Galaxy A34 5G vine cu un ecran mai mare decât modelul anterior și o configurație cu chipset MediaTek, Samsung renunțând deocamdată la soluțiile din propria gamă Exynos.

Identificat cu numele de model SM-A346B, Galaxy A34 preia trăsăturile de design ale actualei serii Galaxy Ultra, renunțând la „insula” camerei foto. Apărut și în catalogul Geekbench, noul model Galaxy A vine cu Dimensity 1080, un chipset MediaTek pe 6nm, prevăzut cu conectivitate 5G și un CPU octa-core în formulă 2x Cortex-A78 la 2.6GHz + 6x Cortex-A55 la 2.0GHz.

Chiar dacă nu sunt foarte impresionante, performanțele depășesc totuși cu o marjă considerabilă nivelul actualului model Galaxy A53 5G, criticat pentru experiența nu tocmai cursivă oferită în utilizare. Totuși, rezultatele Geekbench sunt ceva mai mici decât cele observate la modelul Realme 10 Pro+, un alt smartphone cu Dimensity 1080, deja lansat pentru piața chineză spre finalul anului trecut.

Cât despre designul lui Galaxy A34 5G, zvonurile spun că Samsung nu va repeta greșelile făcute cu actualul model A33, prezentat ca o copie „palidă” a modelului mai bine cotat Galaxy A53. În schimb, A34 va avea linii de design preluate de la cele mai noi modele Galaxy S, plus un asortament de camere foto care exclude senzorul de profunzime cvasi-inutil. Potrivit schițelor trimise deja producătorilor de accesorii, Galaxy A34 va fi lansat doar în versiune 5G, într-o carcasă cu dimensiuni 161.3 x 77.7 x 8.2 mm. Încadrat de o ramă ceva mai îngustă și cu decupaj infinity-U, ecranul LCD combină rezoluția FHD+ cu o diagonală crescută și ea la 6.5 inch (de la 6.4 inch pentru A33).

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult