Samsung Galaxy A42 5G, confirmat cu imagini și specificații oficiale

10.10.2020
Samsung Galaxy A42 5G, confirmat cu imagini și specificații oficiale

Samsung a prezentat oficial cel mai ieftin telefon cu 5G de până acum. Încadrat la gama mid-range. Galaxy A42 vine cu dotări competitive și design modern.

Samsung Galaxy A42 5G

Dincolo de mențiunea 5G atașată numelui de produs, Galaxy A42 este un smartphone bazat pe chipset-ul Snapdragon 750G, cu acumulator de 5000 mAh și ecran Super AMOLED de 6.6 inch, din păcate, doar cu rezoluție HD+.

În funcție de buget, telefonul va putea fi comandat în versiune cu 4GB, 6GB sau 8GB memorie RAM, toate dispunând de 128GB stocare internă expandabilă. Întâlnit și la rivalul Xiaomi Mi 10T, chipsetul furnizat de Qualcomm pune la dispoziție un procesor octa-core, cu două nuclee atingând frecvența maximă de 2.2GHz și alte șase nuclee la 1.8GHz.

Având în vedere configurația folosită, tehnologia de încărcare rapidă nu putea să lipsească, telefonul acceptând o putere de până la 5000mAh prin cablul USB-C.

Telefonul suportă rețele 5G inclusiv în banda mmWave (cea mai rapidă).

Camera foto este de tip quad, cu senzor principal de 48MP și lentile cu deschidere f/1.8, cameră ultra-wide de 8MP, senzor macro și senzor de profunzime de câte 5MP. Aplicată prin decuparea ecranului, camera frontală este un model cu rezoluție 20MP și lentile f/2.2.

Lista dotărilor este completată cu suport Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1 și senzor de amprentă integrat sub suprafața activă a ecranului.

Galaxy A42 5G va fi oferit în versiunile de culoare Prism Dot Black, Prism Dot White și Prism Dot Gray. Probabil că Samsung va livra noul smartphone tot cu versiunea Android 10, cu promisiunea actualizării ulterioare la Android 11.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult