YouTube anunţă că va şterge clipurile video care promovează teorii conspiraţioniste legând COVID-19 şi reţelele 5G

06.04.2020
YouTube anunţă că va şterge clipurile video care promovează teorii conspiraţioniste legând COVID-19 şi reţelele 5G

Urmând incidentelor raportate în Marea Britanie şi Statele Unite, unde relee de comunicaţii 5G proaspăt instalate au fost vandalizate şi chiar incendiate de adepţi ai teoriilor conspiraţioniste, legând actuala pandemie COVID-19 de tehnologia 5G, Google anunţă că va suprima vizibilitatea şi chiar şterge postările pe acest subiect.

YouTube anunţă că va opri afişarea sugestiilor de vizionare pentru clipuri video care promovează acest tip de informaţii false şi va acţiona în sensul eliminării acestora, dacă publicarea s-a făcut prin încălcarea regulilor de postare.

Printre măsurile de „suprimare” luate pentru descurajarea distribuirii de conţinut pe această temă se mai numără demonetizarea canalelor YouTube implicate şi excluderea clipurilor respective din listele cu rezultate la căutări. Asta se traduce în pierderea veniturilor din publicitate pentru proprietarii acestora şi limitarea severă a vizibilităţii, clipurile respective mai putând fi găsite doar de către subscriberii care intră în mod voit pe pagina canalului respectiv.

Totodată, administratorii YouTube precizează şi că vor lua măsuri similare pentru a descuraja promovarea de „metode neverificate medical pentru prevenirea şi tratarea infectărilor cu coronavirus, ca alternativă la solicitarea tratamentului medical de specialitate”, YouTube urmând să trateze cu prioritate clipurile raportate de utilizatorii vigilenţi.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult