Samsung Galaxy A50 primeşte aprobare pentru lansare. Ar putea fi o alternativă ieftină la Galaxy S10

15.01.2019
Samsung Galaxy A50 primeşte aprobare pentru lansare. Ar putea fi o alternativă ieftină la Galaxy S10

Ultima jumătate de an a demonstrat că eforturile Samsung sunt acum concentrate mai mult spre segmentul mid-range, în special gama de produse Galaxy A primind o atenţie deosebită, fiind cea care primeşte cele mai noi tehnologii în premieră. După Galaxy A7, A8s şi A9, compania pare să pregătească un Galaxy A50, succesor pentru vechile modele Galaxy A5, care va aduce design-ul mai aproape de modelele premium, cât şi alte tehnologii pe care le găseam în trecut doar pe Galaxy S.

Conform unei listări pe site-ul Wi-Fi Alliance, modelul Galaxy A50 (SM-A505FN/DS) a primit aprobare din partea organizaţiei şi va putea fi lansat în viitorul apropiat. Acesta va beneficia de sistemul de operare Android 9.0 din fabrică, lucru care sugerează că acest dispozitiv va ajunge pe piaţă cândva după Galaxy S10, care va fi primul smartphone al companiei care include această versiune software din fabrică. Galaxy S9 şi Note9 au început să primească deja actualizarea la Android Pie, însă acestea au fost livrate anul trecut cu Android Oreo pre-instalat.

 

La nivel hardware, Galaxy A50 ar putea să integreze un chipset mid-range Exynos 7 9610, 4 GB memorie RAM, 64 sau 128 GB stocare şi un acumulator de 4.000 mAh. La nivel hardware, acesta nu pare să fie foarte diferit faţă de ceea ce pregăteşte Samsung cu seria Galaxy M în India, diferenţa fiind că acest dispozitiv va fi dedicat pieţei globale.

De asemenea, pentru a continua noua iniţiativă de a oferi tehnologie premium pe modele mid-range, Samsung ar putea să ofere capabilităţi precum senzor de amprentă în display, încărcare wireless şi o cameră principală de 24 megapixeli pe Galaxy A50, conform zvonurilor.

Dacă într-adevăr acest telefon va fi livrat cu toate aceste funcţii şi va adopta un design nou, mai apropiat de cel al lui S10, sau chiar de cel al lui S9 de anul trecut, mulţi utilizatori vor fi cu siguranţă atraşi de un preţ mai mic, având în vedere cât de puţine compromisuri vor trebui să facă cu acest model.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult