Samsung Galaxy A80 a fost anunţat: are ecran complet, slider motorizat şi cameră rotativă

10.04.2019
Samsung Galaxy A80 a fost anunţat: are ecran complet, slider motorizat şi cameră rotativă

Samsung a aunţat în mod oficial smartphone-ul său mid-range de top: Galaxy A80. Acesta beneficiază de un design extrem de diferit faţă de ceea ce a oferit producătorul sud coreean în trecut, fiind echipat cu un mecanism motorizat de tip slider şi cu o cameră foto rotativă care poate fi orientată atât spre faţă pentru selfie-uri, cât şi spre spate pentru realizarea de fotografii şi clipuri video.

Galaxy A80 este un telefon pe care Samsung îl găseşte reprezentativ pentru „era live”, adică era în care totul este înregistrat şi publicat pe internet, sau chiar transmis în timp real. Astfel, este necesară o cameră foto mai performantă, care să facă faţă cerinţelor utilizatorilor. Întrucât de cele mai multe ori camere frontale nu sunt destul de performante, Samsung pare să fi decis să renunţe complet la aceasta, integrând un modul rotativ, care poate fi orientat în orice direcţie.

Camera principală beneficiază de un senzor wide de 48 megapixeli cu diafragmă f/2.0, un senzor ultra-wide (123 grade) de 8 megapixeli şi de un senzor TOF pentru calcularea distanţei până la subiect, care poate fi folosit pentru a aplica efectul bokeh chiar şi atunci când telefonul este folosit pentru filmare. Senzorul ToF nu oferă însă şi recunoaştere facială avansată pentru autentificare.

Galaxy A80 este totodată şi unul dintre cele mai mari dispozitive pe care Samsung le-a lansat până acum. Acesta beneficiază de un ecran „New Infinty” fără decupaj bazat pe un panou AMOLED cu rezoluţie 2.400 x 1.080 pixeli. Acesta integrează un chipset octa-core (probabil un model Exynos mid-range de la Samsung), 8 GB RAM şi beneficiază de un acumulator cu capacitate de 3.700 mAh cu încărcare rapidă la 25W.

Samsung a omis însă câteva caracteristici care ar se găsesc în general pe smartphone-uri mid-range: Galaxy A80 nu are un jack pentru căşti şi nici un slot pentru card-uri microSD, în ciuda faptului că majoritatea dispozitivelor Galaxy A de până acum au oferit aşa ceva, iar modelele Galaxy S vin de asemenea echipate cu astfel de componente.

Data de lansare a lui Galaxy A80 este programată abia pe 29 mai, peste o lună şi jumătate. Preţul va fi comunicat pentru fiecare regiune în parte în preajma lansării.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult