Samsung renunţă la brandul de telefoane ieftine Galaxy J

09.04.2019
Samsung renunţă la brandul de telefoane ieftine Galaxy J

Mai puţin cunoscută decât seriile Galaxy S şi Note, gama de telefoane Galaxy J a fost multă vreme singura opţiune pentru fanii Samsung cu buget limitat.

Galaxy J, cea mai ieftină serie de telefoane Samsung Galaxy, era promovată mai ales în pieţele emergente. În România, seria Galaxy J era preferata ofertelor cu abonament la serviciile de telefonie mobilă, unele putând fi obţinute la preţuri foarte atrăgătoare sau chiar gratis.

Venind după creşterile recente de preţuri de la gama de telefoane premium, retragerea brandului Galaxy J de telefoane accesibile pare cu atât mai suspicioasă. Aparent, compania sud-coreeană va include produsele din oferta entry level sub umbrela Galaxy A.

Însă potrivit strategiei de promovare folosită de Samsung până acum, seria Galaxy A reprezintă oferta de telefoane premium, mai puţin costisitoare decât gama de top Galaxy S şi Note, dar cu nimic mai prejos în privinţa funcţiilor oferite.

Probabil că prin retragerea brandului Galaxy J, Samsung încearcă să scape de eticheta calităţii inferioare atribuită poate pe bună dreptate telefoanelor din această serie, lăsând utilizatorii să creadă că pot avea parte de cea mai bună experienţă cu un telefon Samsung, indiferent de preţul plătit. Având în vedere diferenţa mare de calitate între seriile Galaxy A şi J, rămâne de văzut cum va reuşi Samsung să le includă pe cele din urmă sub aceeaşi umbrelă fără a crea confuzie în rândul cumpărătorilor mai puţin informaţii.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult