Samsung Galaxy Folder – revine moda telefoanelor cu design clamshell?

Samsung Galaxy Folder - revine moda telefoanelor cu design clamshell?

Potrivit unor informaţii încă neoficiale, Samsung lucrează la un nou telefon Android cu design clamshell, ce ar urma să poarte numele Samsung Galaxy Folder.

Adresat nostalgicilor care tânjesc după forma telefoanelor mobile de odinioară, Galaxy Folder este în contradicţie totală cu tendinţele actuale, duse înspre miniaturizarea şi subţierea până la extrem a carcasei telefoanelor, dar mai ales eliminarea butoanelor fizice pentru a face loc unui ecran cât mai spaţios, prevăzut cu interfaţă touch.

Samsungs SCH-W2013 - smartphone-ul cu două ecrane proiectat pentru Jackie Chan

Astfel, chiar dacă va dispune şi de ecran touch la care putem apela pentru interacţiunea comodă cu interfaţa Android, Samsung Galaxy Folder ascunde în carcasa pliabilă o tastatură alfanumerică în format clasic, respectiv butoane fizice din care putem răspunde sau respinge apelurile primite fără să pierdem timpul cu interfaţa touch.

Dimensiunea ecranului nu este cunoscută, dar ştim despre acesta că suportă o rezoluţie nu foarte ridicată, de 480×800 pixeli. La partea de hardware putem enumera suportul pentru conectivitate LTE şi chipsetul Qualcomm din seria Snapdragon S4, prevăzut cu CPU dual-core.

Samsung Galaxy Folder este livrat cu sistemul Android 4.2.2 Jelly Bean, însă data de lansare şi preţul de achiziţie nu sunt cunoscute momentan.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult