Samsung Galaxy J3 Pro: un mid-range ieftin din plastic cu aspect premium

07.06.2016
Samsung Galaxy J3 Pro: un mid-range ieftin din plastic cu aspect premium

Piaţa din China pare să fie foarte importantă pentru producătorii mari de smartphone-uri, Samsung fiind printre cei care lansează noi modele mai întâi în această regiune. Fanii seriei de smartphone-uri Galaxy J vor trebui să mai aştepte o perioadă până când noul J3 Pro va ajunge în Europa, însă aşteptarea ar putea fi avantajoasă, întrucât telefonul va fi foarte ieftin atunci când va ajunge pe piaţă.

În ciuda aparenţelor, Galaxy J3 Pro nu este un smartphone cu spate metalic. Samsung a confirmat că noul model este realizat tot din plastic, asemeni variantelor mai vechi din seria Galaxy J. Textura plasticului este însă de efect şi îi conferă un aspect mai elegant, apropiat de cel al smartphone-urilor premium. Cei care au folosit smartphone-uri Galaxy J ar trebui să ştie că J3 Pro nu este un telefon foarte performant, în ciuda numelui.

Samsung a echipat Galaxy J3 pro cu un ecran de 5” cu rezoluţie HD (1280 x 720 pixeli), chipset Snapdragon 410, 2 GB memorie RAM şi 16 GB spaţiu de stocare. Acestea sunt upgrade-uri semnificative faţă de Galaxy J3 standard, care venea cu un chipset Spreadtrum, 1,5 GB RAM şi 8 GB spaţiu de stocare. Camerele foto de 8, respectiv 5 megapxieli au rămas neschimbate între varianta originală şi cea „Pro”.

Preţul pentru noul model este de 150 de dolari după conversia din yuan, puţin mai piperat decât cel al modelului precedent, care era de numai 110 dolari.

Citeşte şi Galaxy J5 şi J7: primele smartphone-uri cu blitz frontal de la Samsung

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult