Samsung Galaxy S 4 va avea o versiune rezistentă la apă şi praf

Samsung Galaxy S 4 va avea o versiune rezistentă la apă şi praf

Proaspăt lansatul telefon Samsung Galaxy S 4 va primi în această vară o versiune îmbunătăţită care îl va face rezistent la apă şi praf, afirmă Wall Street Journal. Conform surselor, această versiune va purta numele Galaxy S 4 Active şi ar urma să fie lansată în luna iulie.

Oficialii Samsung au afirmat acum o săptămână, în cursul evenimentului de lansare a modelului Galaxy S 4 în Dubai, că vor lansa un astfel de terminal, însă nu au precizat nici data de lansare şi nici numele acestuia. Urmând să păstreze în mare parte aspectul versiunii actuale, versiunea Active va aduce însă o carcasă etanşă care va oferi protecţie împotriva apei şi prafului, nefiind cunoscută şi certificarea IP căreia i se va conforma.

Telefoanele rezistente la condiţii dure nu sunt o noutate, lumea Android având parte de modele lansate de Motorola, Sony sau Samsung, însă acestea au fost modele low-end sau mid-range. Odată cu lansarea Xperia Z, interesul pentru telefoanele de top cu preţuri mari şi carcasă etanşă menită să le protejeze a reînviat, Google anunţând că şi viitoarele modele Motorola se vor concentra pe durabilitate.

Pe lângă Galaxy S 4 Active, Wall Street Journal afirmă că Samsung mai are în lucru o versiune redusă a modelului său de vârf, cel mai probabil speculatul Galaxy S 4 Mini, care va oferi un ecran cu o diagonală de 4,3”, şi o tabletă nouă care va oferi un ecran în jurul diagonalei de 8”. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News