Samsung Galaxy S 5 ar putea sosi cu o carcasă rezistentă la praf şi apă

Samsung Galaxy S 5 ar putea sosi cu o carcasă rezistentă la praf şi apă

Telefonul Samsung Galaxy S 5 va fi prezentat publicului în mai puţin de patru zile, însă secretele sale au fost păzite bine de Samsung, ceea ce face ca golul lăsat de lipsa informaţiilor sigure să fie umplut de zvonuri. Conform versiunii sud-coreene a site-ului ZDNet, Galaxy S 5 va folosi o carcasă ermetică şi va oferi astfel protecţie împotriva prafului şi lichidelor.

La jumătatea anului trecut, Samsung a lansat versiunea rezistentă la praf şi apă a telefonului Galaxy S 4. Certificarea IP67 a fost însoţită însă şi de unele compromisuri, din care doar o parte pot fi justificate de nevoia menţinerii preţului între anumite limite, iar Galaxy S 4 Active a fost mai gros, mai greu şi a oferit o cameră foto şi un ecran cu specificaţii inferioare.

Dacă sursa ZDNet are dreptate, atunci se pare că Samsung a reuşit să înghesuie componentele interne ale viitorului Galaxy S 5 într-o carcasă suficient de compactă pentru a lansa un vârf de gamă care nu poate face compromisuri de greutate sau dimensiuni dar care poate purta şi aceeaşi certificare IP67 ca Galaxy S 4 Active.

Acest lucru nu este deloc neaşteptat sau ieşit din comun, Sony demonstrând încă de anul trecut, atunci când a lansat Xperia Z, că ermetizarea unei carcase nu trebuie să afecteze neapărat eleganţa sau dimensiunile unui terminal mobil.

Galaxy S 4 Active, cel mai puternic terminal ermetic lansat de Samsung pâna acum

Urmărește Go4IT.ro pe Google News