Samsung Galaxy S IV, lansat din primăvară cu un ecran care nu se sparge

Samsung Galaxy S IV, lansat din primăvară cu un ecran care nu se sparge

Samsung Galaxy S3 ar putea fi înlocuit chiar din această primăvară de un succesor cu ecran mai mare, mai performant şi care nu sparge atunci când este trântit de podea.

Samsung Galaxy IV - concept de design

Cu nume de cod Project J, după numele diviziei Samsung Mobile condusă de JK Shin, sarcina creării unui nou telefon Samsung Galaxy este tratată cu maximă prioritate, iar produsul finit ar putea fi gata încă din luna aprilie 2013, potrivit zvonurilor circulate pe mai multe bloguri de tehnologie şi analişti cu reputaţie în domeniu.

Chiar dacă nu se abate de la tendinţele actuale, urmând în continuare principiul “mai mare înseamnă mai bine”, Samsung doreşte ca noul Galaxy S IV să aibă şi alte atuuri decât performanţele chipset-ului quad-core, rezoluţia camerei foto şi folosirea unui ecran mai mare şi mai clar decât competiţia. Ţinând cont de performanţele dezastruoase ale generaţiei smartphone actuale când vine vorba de rezistenţa la căzături şi lovire, crearea unui telefon al cărui ecran nu se zgârie şi nu se sparge când este scăpat pe jos poate fi un argument greu de trecut cu vederea când avem de ales între modele de telefoane care costă 500-600 euro. Desigur, principalul competitor vizat prin acest demers este chiar Apple, companie a cărei gamă smartphone nu se descurcă deloc bine când vine vorba de rezistenţa la zgârieturi sau ciobirea ecranului.

Samsung Galaxy S3 - după o căzătură pe asfalt

Comparat cu predecesorul său, Samsung Galaxy S IV este aşteptat să vină echipat cu un chipset quad-core mai performant, cameră foto de 13 MP şi un ecran cu densitate 441 ppi, capabil să redea imagini şi mai clare decât ecranul de 306 ppi folosit de Galaxy S III, sau cel de 326 ppi folosit pentru iPhone 5.

Aparent, substratul din plastic ultra-rezistent pregătit pentru ecranul lui Galaxy S IV se află deja în producţie. Materialul dezvoltat de japonezi se prezintă ca un înlocuitor cu abilităţi superioare scutului Gorilla Glass folosit la scară largă pentru actuala generaţie smartphone, fiind mai uşor, flexibil şi aproape imposibil de spart prin lovire accidentală sau căzături.

Sub noul scut ce înlocuieşte Gorilla Glass, Samsung Galaxy S IV ar putea ascunde un ecran OLED, în prezent singura tehnologie care permite realizarea de ecrane flexibile, cu adevărat imune la spargerea prin lovire.

Chiar dacă Samsung a refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect, conform ultimelor zvonuri compania ţinteşte către realizarea unor modele smartphone care nu se sparg şi posibil echipate cu ecrane flexibile sau pliabile, ce ar trebui să fie gata pentru lansare nu mai târziu de anul 2014.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult