iPhone 5 vs. Samsung Galaxy S III – testul de rezistenţă la cădere

iPhone 5 vs. Samsung Galaxy S III - testul de rezistenţă la cădere

iPhone 5 şi Samsung Galaxy S III sunt cele mai fierbinţi terminale ale momentului. După lansarea noului telefon Apple, comparaţiile între ele nu au întârziat să apară. Una dintre cele mai interesante este rezistenţa la şocuri. Smartphone-ul de la Samsung oferă o carcasă din plastic şi un ecran mare, protejat de Gorilla Glass 2. Noul iPhone nu mai are sticlă în partea din spate, carcasa subţire fiind metalică. Testul a fost destul simplu şi sunt sigur că vor fi destui cititori care vor avea ceva de spus în legătură cu el. Cele două telefoane au fost scăpate pe un pavaj de piatră de la înălţimi diferite, fiind apoi verificată rapid carcasa.

Ţinând cont de materialele folosite, de formele terminalelor şi de suprafaţa pe care au căzut, rezultatele nu sunt chiar atât de surprinzătoare. Carcasa din plastic a lui Samsung Galaxy S III se ţine destul de bine, însă este mai puţin rigidă decât a lui iPhone 5. În consecinţă, probabilitatea ca ecranul să fie afectat este mult mai mare. Pe de altă parte, ecranul lui iPhone 5 este destul de bine protejat de carcasa metalică, rigidă. Aşa se explică faptul că telefonul semnat Apple trece cu brio un test foarte dur.

Rama lui iPhone 5 se poate zgâria şi din alte motive

Pe de altă parte, Galaxy S III rezistă la o căzătură pe pavaj de la o înălţime mică şi sunt sigur că se comportă la fel de bine dacă înălţimea este mai mare şi suprafaţa pe care cade este ceva mai moale (covor, mochetă). Aşteptăm părerile voastre şi chiar experienţele personale în căsuţa de comentarii de mai jos.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News