DxOMark: Samsung Galaxy S20+ are cameră mai bună decât iPhone 11 Pro Max

11.05.2020
DxOMark: Samsung Galaxy S20+ are cameră mai bună decât iPhone 11 Pro Max

Samsung a promis performanță de top pe noile camere de pe seria Galaxy S20, însă diferențele între cele două sisteme diferite folosite au dus la îngrijorarea fanilor. Se pare însă că cei care aleg modelele S20 și S20 Ultra nu au foarte multe motive pentru a alege modelul Ultra peste acestea, întrucât performanța oferită este la un nivel foarte înalt, ba chiar foarte apropiat. Desigur, există câteva diferențe între ele, spune testul DxOMark.

Galaxy S20+, mai bun decât iPhone 11 Pro Max?

Se pare că Samsung a reușit să depășească performanța modelelor iPhone 11 atât cu sistemul cu camere foarte avansate de pe modelul Galaxy S20 Ultra, cât și cu modelele mai „tradiționale” de pe Galaxy S20 „standard”. Galaxy S20+ (review) a primit un scor de 118 puncte în testele DxOMark, cu 4 puncte mai puțin decât modelul Galaxy S20 Ultra și cu un punct peste iPhone 11 Pro Max (scor DxOMark: 117), cel mai puternic smartphone produs până acum de Apple.

Chiar dacă are o cameră principală de 12 megapixeli și o cameră secundară cu zoom hibrid de 64 megapixeli, performanța lui Galaxy S20+ nu este mult în urma modelului Ultra. Cele două dispozitive oferă rezultate comparabile în majoritatea cazurilor de utilizare, cu mențiunea că senzorul de 108 megapixeli de pe varianta de top poate primi mai multă lumină și capta mai multe detalii în cadre.

Totuși, există și dezavantaje pe Ultra, precum o zonă de focalizare limitată și efecte nedorite precum un bokeh exagerat în anumite situații. Unde câștigă însă Ultra este la capitolul Zoom, lentila periscopică fiind net superioară soluției „crop” de pe S20+.

galaxy s20+ dxomark

Față de iPhone 11 Pro Max, noul Samsung beneficiază de un zoom mai performant și un mod portret mai bun, dar cumva în marja de eroare la restul de capabilități precum aproximarea timpului de expunere, redarea culorilor și focalizare. De altfel, iPhone are în continuare un mod de filmare mai performant din majoritatea punctelor de vedere.

DxOMark laudă în special camera ultra-wide, care pare să fie de asemenea mai performantă pe S20+, detaliile bune în iluminare naturală și plajă dinamică largă. În același timp, anumite probleme specifice camerelor Samsung rămân, precum zgomot în lumină slabă, diverse artefacte de imagine și subexpunere în cadre nocturne. Pe filmare, stabilizarea ar putea fi îmbunătățită.

Scorul de 118 puncte pune Samsung Galaxy S20+ pe locul al zecilea în topul DxOMark, astfel, compania sud coreeană scoțând momentan Apple din Top 10 și stabilindu-se în clasament pe două locuri. Locul întâi revine însă în continuare Huawei, iar modele de la Oppo și Xiaomi dețin de asemenea telefoane considerate mai performante în acest clasament.

Top 10 cele mai performante camere de pe smartphone-uri în mai 2020

  1. Huawei P40 Pro
  2. Honor 30 Pro+
  3. Oppo Find X2 Pro
  4. Xiaomi Mi 10 Pro
  5. Huawei Mate 30 Pro 5G
  6. Honor V30 Pro
  7. Samsung Galaxy S20 Ultra 5G
  8. Huawei Mate 30 Pro
  9. Xiaomi Mi CC9 Pro Premium
  10. Samsung Galaxy S20+
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult