Furnizorul chinez de ecrane pentru telefoane Galaxy S21, abandonat de Samsung în ultima clipă

10.06.2020
Furnizorul chinez de ecrane pentru telefoane Galaxy S21, abandonat de Samsung în ultima clipă

Planul Samsung de a reduce costurile de fabricație echipând telefoane Galaxy S21 cu ecrane OLED mai ieftine comandate din China a eșuat, mostrele de produs trimise spre validare de furnizorul BOE neîntrunind criteriile stricte de calitate cerute de sud-coreeni.

Potrivit zvonurilor, Samsung intenționa să echipeze următorul flagship Galaxy S21, dar și alte modele din seriile Galaxy S și Galaxy A, cu ecrane OLED furnizate de producătorul chinez BOE. Aparent, pe lista de „cumpărături” a celor de la Samsung se află și un nou ecran OLED flexibil de 6.67 inch, care urma să echipeze cel puțin una din variantele Galaxy S21.

Galaxy S21

După ce Samsung Display și-a anunțat planurile de a scoate din fabricație ecranele bazate pe tehnologie LCD, BOE rămâne cel mai mare furnizor de panouri LCD din lume, părând mai probabil ca Samsung să-și acopere necesarul de ecrane LCD pentru televizoare și dispozitive mobile din gama inferioară de prețuri. În schimb, BOE este o amenințare directă la adresa Samsung pe segmentul OLED, compania sprijinită de Guvernul Chinez investind sume considerabile activitatea de cercetare și dezvoltare, țintind să devină cel mai mare furnizor de ecrane OLED pentru dispozitive mobile din lume.

Astfel, părea ciudat ca Samsung să folosească BOE drept furnizor de ecrane OLED tocmai pentru seria de telefoane Galaxy S21. Nu este clar dacă decizia Samsung privind renunțarea la furnizorul BOE are și alt substrat decât strict cel al criteriilor de calitate, însă un răspuns negativ ar fi venit și din partea Apple, compania respingând mostrele de ecrane OLED trimise pentru testare, în vederea echipării gamei de telefoane iPhone 12. Astfel, pe lista furnizorilor de ecrane OLED rămân doar LG Display și Samsung Display, informații neconfirmate arătând că Samsung va acoperi 80% din necesarul de ecrane pentru următorul iPhone.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult