Samsung Galaxy S24 FE, mult mai devreme decât ne-am fi așteptat?

05.04.2024
Samsung Galaxy S24 FE, mult mai devreme decât ne-am fi așteptat?
Foto: Samsung

Dezvăluit abia în luna octombrie a anului trecut, Samsung Galaxy S23 FE a sosit la aproximativ 8 luni după lansarea seriei Galaxy S23, după ce producătorul sud-coreean nu lansase un model FE pentru gama anterioară S22. Mai mult, dispozitivul a întârziat în Europa, fiind eclipsat de lansarea noilor Galaxy S24. Chiar și în aceste condiții, Samsung se pare că nu va renunța la modelele FE, pregătind deja un Galaxy S24 FE.

Conform mai multor zvonuri apărute în țara din care provine Samsung – Coreea de Sud –, modelul Galaxy S24 FE ar urma să fie disponibil chiar din vara acestui an, mult mai devreme decât Samsung obișnuia să-și lanseze telefoanele FE.

O vară foarte aglomerată pentru Samsung?

Dacă aceste zvonuri se dovedesc a fi adevărate, presupusul eveniment Unpacked pe care Samsung l-ar pregăti pentru luna iulie ar urma să fie foarte aglomerat. Sunt așteptate actualizări ale gamelor de telefoane pliabile ale companie – Galaxy Z Fold 6 (care ar putea avea chiar două modele anul acesta) și Galaxy Z Flip 6, anunțul complet în legătură cu accesoriul Galaxy Ring, dar și noua familie de smartwatch-uri Galaxy Watch 7. Acestora li s-ar alătura și S24 FE.

Informațiile vin de la companii implicate în lanțul de producție a acestor dispozitive în Coreea de Sud. Conform acestora, unele dintre componentele necesare pentru fabricarea ecranelor OLED de pe Galaxy S24 FE au intrat deja în producția de masă, pentru a fi pregătite de lansarea din vară a acestor noi modele de smartphone-uri. Samsung ar miza pe volume destul de mari pentru acest model, de milioane de unități, semn că producătorul sud-coreean este încrezător în succesul de care s-ar putea bucura S24 FE.

Modelele FE au păstrat caracteristicile de bază ale telefoanelor Galaxy S din gamele cărora făceau parte, aplicând însă anumite modificări interne sau externe (procesoare diferite, ecrane cu rezoluții mai scăzute, folosirea de plastic în loc de sticlă pe spate etc.) în ideea de a putea fi comercializate la prețuri mai accesibile. Spre exemplu, Galaxy S23 FE utiliza un procesor Exynos 2200 în locul celui Snapdragon 8 Gen 2 de pe seria S23.

Sursa: GSMArena.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News