Samsung Galaxy S6 ar putea include cameră foto de 20 megapixeli cu OIS proprietară

Samsung Galaxy S6 ar putea include cameră foto de 20 megapixeli cu OIS proprietară

Samsung Galaxy S6 nu pare să dispară din lumina reflectoarelor. În ciuda faptului că nu au apărut până în acest moment imagini cu telefonul, nici după ce compania a confirmat că îl va prezenta la Mobile World Congress, aflăm în fiecare săptămână noi detalii despre hardware-ul care se va găsi în interiorul carcasei acestuia. Deşi nimic nu poate fi confirmat în acest moment, ştim la ce să ne aşteptăm, iar cele mai noi informaţii fac referire la o cameră foto proprietară.

Chiar dacă divizia Samsung Electro-Mechanics (SEM), care se ocupă cu dezvoltarea senzorilor foto de pe produsele companiei şi nu numai, a înregistrat anul trecut o scădere în profit, în 2015 este posibil ca rezultatele sale să fie mai bune. Motivul este dezvoltarea de senzori noi, din gama premium, care pot capta imagini la 16 şi 20 de megapixeli. Site-ul corean etnews.com susţine că surse din cadrul dibviziei SEM au furnizat informaţii referitoare la un nou senzor de 20 megapixeli, care va oferi şi stabilizare optică (OIS).

Având în vedere că deja se zvonea că Galaxy S6 va integra un senzor foto cu aceste caracteristici şi că deja compania a optat să folosească procesoarele proprietare Exynos pentru dezvoltarea noului telefon, folosirea unei camere produsă intern nu ar fi o decizie ieşită din comun. Prin implementarea tehnologiei proprii, compania nu va mai trebui să cumpere componente de la alţi producători, mărind astfel profitul total din vânzările telefonului.

Cu siguranţă aceasta nu este ultima dată când vom auzi despre Samsung Galaxy S6 în luna care a rămas până la evenimentul de anunţ din Barcelona. Dacă istoria se va repeta, probabil că în săptămânile următoare vom începe să vedem telefonul în listele popularelor benchmark-uri şi inevitabil cineva va pune mâna pe el şi îi va face câteva poze înainte de dezvăluirea oficială.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult