Samsung Galaxy S6 edge se livrează cu defecte de fabricaţie

Samsung Galaxy S6 edge se livrează cu defecte de fabricaţie

După rezultatele nu tocmai satisfăcătoare ale testelor de anduranţă pentru noul Galaxy S6 edge, veştile proaste nu se opresc pentru Samsung. În Statele Unite, telefonul a început să fie livrat de către operatorul de servicii T-Mobile, iar câţiva dintre clienţi sunt nemulţumiţi de starea în care produsul ajunge. Deşi ar trebui să primească un telefon nou şi strălucitor, unii dintre primii cumpărători ai lui S6 edge au fost foarte dezamăgiţi.

Există deja mai mulţi utilizatori ai celebrului forum XDA, care se plâng de faptul că au primit telefoane zgâriate. Nu este vorba despre o mică zgârietură într-o parte a dispozitivului sau despre un defect care ar putea fi cauzat de transport, ci despre zgârieturi fine pe toată suprafaţa din sticlă curbată. Întrucât ecranul de pe Galaxy S6 edge este protejat de Gorilla Glass 4, cea mai recentă variantă a sticlei de la Corning, sunt slabe şanse ca zgârieturile să fi fost realizate cândva între ieşirea dispozitivelor din fabrică şi livrarea lor către clienţi.

Pe lângă sticla zgâriată, unele dintre telefoanele afectate par să aibă şi alte probleme tehnice. Aparent panourile curbate ale display-urilor suferă de pe urma pixelilor morţi. Având în vedere aceste detalii, probabil că o eroare în procesul de fabricaţie a rătăcit câteva modele care nu au trecut de controlul calităţii. Telefoanele respective probabil că au ajuns să fie ambalate şi livrate, iar acum utilizatorii primesc produse care nu sunt se încadrează în standarde. Din fericire, T-Mobile a schimbat fără întrebări telefoanele afectate. Cu toate acestea, nu există nicio garanţie că smartphone-ul nou nu este afectat de aceleaşi probleme. Există deja clienţi ai operatorului care au primit la schimb telefoane în aceleaşi condiţii.

Probabil că situaţia sună destul de rău în acest moment, însă nu par să fie foarte multe telefoane afectate de probleme. Galaxy S6 şi S6 edge au întrecut aşteptările Samsung pentru pre-comenzi, ceea ce sugerează că din cele câteva milioane de bucăţi livrate, câteva au probleme. Momentan doar divizia americană a companiei Deutsche Telekom a început să livreze telefonul. Va trebui să aşteptăm lansarea oficială de săptămâna viitoare pentru a afla dacă într-adevăr aceasta este o problemă răspândită.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult