Samsung Galaxy S8 este primul smartphone cu Bluetooth 5 şi funcţie Dual Audio

30.03.2017
Samsung Galaxy S8 este primul smartphone cu Bluetooth 5 şi funcţie Dual Audio

Un aspect pe care Samsung nu a pus accent în cadrul evenimentului de lansare al lui Galaxy S8 este integrarea tehnologiei Bluetooth 5. Acesta este primul smartphone echipat cu acest tip de conexiune wireless şi aduce de la sine o funcţionalitate nouă, pe care nu am mai întâlnit-o până acum: redarea de sunet prin Bluetooth pe două surse în acelaşi timp.

Bluetooth 5 se laudă cu lăţime de bandă dublă, rază de acţiune de patru ori mai mare şi suport pentru conexiuni low-energy de la distanţe mai mari faţă de Bluetooth 4.x, de care Samsung pare să profite din plin. Lăţimea de bandă de 2 Mbps asigură  posibilitatea de a conecta două dispozitive audio în acelaşi timp pentru redarea de sunet. Cele două surse pot funcţiona chiar şi la volume diferite. Această funcţie poartă numele „Dual audio” şi va fi utilă în special în situaţii în care două persoane cu căşti wireless vor să asculte simultan aceeaşi melodie.

Este curios însă faptul că Samsung nu a anunţat accesorii compatibile cu standardul Bluetooth 5. Camera video de acţiune Gear 360 este echipată cu modul Bluetooth 4.1, în timp ce majoritatea accesoriilor oficiale se conectează la telefon prin intermediul mufei USB Type-C (DeX Station). Probabil că Samsung se bazează pe faptul că alţi producători de accesorii pentru smartphone-uri vor aduce în curând pe piaţă dispozitive compatibile, care să profite de noile capabilităţi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult