Samsung și dezvoltatorul Gorilla Glass colaborează pentru o soluție destinată telefoanelor pliabile

09.06.2020
Samsung și dezvoltatorul Gorilla Glass colaborează pentru o soluție destinată telefoanelor pliabile

Sticlă Gorilla Glass pentru telefoane pliabile? Se pare că vom avea și asta în curând, dacă Samsung acceptă sa-și cedeze expertiza cumulată până acum în domeniul sticlei UTG (ultra-subțire) către specialiștii Gorilla Glass.

Prezentă pe aproape orice smartphone, chiar și cele din gama low-cost, sticla Gorilla Glass cu diferite niveluri de protecție anti-zgârieturi și strat oleofobic este practic indispensabilă, niciun smartphone trecând drept produs credibil fără aceasta. Nu și dacă respectivul produs este un telefon pliabil, producătorii acestora reușind cumva să treacă drept credibil finisajul din plastic, magnet pentru amprente și foarte predispus la uzură, ca reprezentând standardul industriei chiar și pentru telefoane cu preț de 2000 dolari. Chiar și Samsung, inventatorul sticlei UTC, a reușit cumva să-și mascheze neputința obținerii unui produs cu adevărat fiabil aplicând o folie suplimentară din plastic, peste sticla minerală, cu rolul de stopa spargerea acesteia la primele semne de agresiune fizică.

Nu este clar dacă producătorul Gorilla Glass va depăși din prima încercare acest compromis rușinos, lansând o versiune de sticlă minerală pentru telefoane pliabile la care suprafața atinsă pe ecran chiar este din sticlă. În primă fază, ar putea fi vorba doar despre „democratizarea” sticlei UTG, în sensul că toți producătorii smartphone vor avea acces la aceasta, nu doar Samsung.

Cât despre data la care vom vedea în magazine telefoane pliabile protejate cu sticlă Gorilla Glass, un termen îngăduitor ar fi finalul acestui an. Este de așteptat ca produsele livrate să fie diferențiate prin caracteristici cheie, cum ar fi raza de curbură maxim suportată. Spre exemplu, un telefon pliabil low-cost ar putea avea ecranul instalat pe exteriorul carcasei, încât raza de curbură în sona de pliere să nu depășească specificațiile sticlei de protecție comandate de producător. În schimb, alte produse precum Galaxy Fold 2 și următorul model Galaxy Z Flip ar putea folosi un design mai îndrăzneț, cu ecranul protejat la interiorul carcasei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult