Samsung, împiedicat de Qualcomm să vândă chipsetul Exynos către alţi producători de dispozitive

24.03.2017
Samsung, împiedicat de Qualcomm să vândă chipsetul Exynos către alţi producători de dispozitive

Potrivit zvonurilor circulate din surse apropiate celor două companii, parteneriatul dintre Samsung şi Qualcomm pentru producerea chipsetului Snapdragon 835 nu este chiar atât de armonios pe cât pare.

Aparent, Samsung ar fi încercat să vândă chipseturi din gama Exynos şi către alţi fabricanţi OEM, intrând astfel în competiţie directă cu partenerul Qualcomm. Tentativa a fost însă blocată pe baza termenilor de folosire a unor brevete, interdicţia impusă pe o perioadă de 25 ani obligând folosirea chipseturilor Exynos doar pentru echiparea dispozitivelor Samsung.

Având în vedere experienţa acumulată de compania sud-coreeană în activitatea de proiectare şi fabricarea de microprocesoare, este uşor de înţeles cum aceasta ar putea fi un competitor de temut pentru gigantul Qualcomm. Apreciate deja pentru nivelul de performanţă competitiv, chiar mai mare decât întâlnim la produsele similare oferite de Qualcomm, chipseturile Samsung Exynos ar fi o soluţie la îndemână pentru mulţi producători rămaşi pe liste de aşteptare, în lipsa unor stocuri suficiente pentru chipsetul Snapdragon 835 oferit de Qualcomm.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult