Samsung lansează Galaxy M12, un telefon ieftin cu acumulator de 5000mAh

19.04.2021
Samsung lansează Galaxy M12, un telefon ieftin cu acumulator de 5000mAh

Galaxy M12 este livrat cu acumulator de 5000 mAh și adresat unei categorii de utilizatori pentru care autonomia bateriei este un criteriu decisiv în alegerea următorului smartphone.

Samsung a anunțat lansarea noului Galaxy M12 în Europa, noul model Galaxy M oferind autonomie mare la un preț mai mic.

Galaxy M12, livrat cu display Infinity-V de 90Hz

„De la lansarea sa în 2019, seria Galaxy M a fost concepută pentru a susține nevoile utilizatorilor de pretutindeni. Cea mai nouă completare a acestei serii, Galaxy M12, este concepută pentru a inspira viața tinerilor noștri utilizatori. Bateria mare de 5000 mAh dispune de o tehnologie de încărcare rapidă adaptivă pentru a oferi o durată de viață extinsă a bateriei. Galaxy M12 va stabili cu adevărat un etalon în această categorie de prețuri la nivel de experiențe puternice.”, a declarat Tiberiu Dobre, head of IM Division Samsung Electronics România şi Bulgaria.

Galaxy M12 vine cu un design asemănător modelului Galaxy A42 și un chipset octa-core din seria Exynos 850.

Noul smartphone vine cu sistem quad-camera organizat într-un ornament de formă aproximativ pătrată, respectiv, cu ecranul decupat la partea de sus după modelul „picătură”. Indiciu important pentru încadrarea la gama inferioară de prețuri, ecranul lasă o „bărbie” destul de lată la partea de jos, fapt ce indică o soluție tehnică inferioară.

Telefonul se prezintă cu senzor de amprentă montat pe rama laterală și carcasă din sticlă finisată cu texturi diferite, amintind de vechea serie Pixel 3 de la Google.

Ecranul IPS cu rată de refresh la 90Hz măsoară 6.5 inch si este adăpostit într-o carcasă cu dimensiuni 164 x 75.9 x 9.7 mm și 221 grame.

Pachetul include un adaptor AC cu putere de 15W, asigurând încărcarea telefonului în aproximativ două ore.

Lista dotărilor este completată cu o cameră principală de 48MP, secondată de cameră ultra-wide de 5MP, cameră macro de 2MP și senzor DoF. Camera frontală este un model de 8MP, cu suport pentru captură HDR și filmare 1080p.

Samsung livrează Galaxy M12 cu sistemul Android 11 și interfața One UI Core, la pachet cu servicii exclusive precum Samsung Health, aplicațiile Galaxy și Smart Switch. Noul smartphone va fi disponibil începând cu finalul lunii aprilie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult