Samsung lucrează la tehnologia Hexa²pixel, care ar putea aduce pe piață senzori foto de 450 MP

26.07.2022
Samsung lucrează la tehnologia Hexa²pixel, care ar putea aduce pe piață senzori foto de 450 MP

Samsung a fost în urmă cu un an prima companie care a anunțat un senzor de 200 megapixeli pentru a fi integrat într-un smartphone. Deși primul smartphone echipat cu această cameră se lasă încă așteptat (însă nu foarte mult, având în vedere zvonurile despre următorul flagship Motorola), se pare că producătorul sud coreean se pregătește deja de rezoluții și mai înalte. O nouă marcă înregistrată pentru o tehnologie numită Hexa²pixel ar putea sugera că Samsung ia în considerare urcarea rezoluției senzorilor până la 450 megapixeli.

Tehnologia Hexa²pixel de la Samsung ar putea necesita senzori foto de 450 megapixeli

Senzorii ISOCELL HP1 și HP3 încă nu au fost integrați în telefoane, nici măcar de la Samsung. Se pare însă că ambițiile companiei sunt și mai înalte. Tehnologia Hexa²pixel sugerează că va face pixel binning 6×6 pentru a crea o imagine îmbunătățită de 12,5 megapixeli. Astfel, ar avea nevoie de 32 de pixeli pentru fiecare pixel final, adică un total de peste 400 de milioane de pixeli. Astfel, rezoluția senzorului ar trebui să fie undeva în jurul a 450 MP.

De asemenea, un astfel de senzor ar putea fi folosit pentru binning de 3×3 pixeli pentru imagini de 50 de megapixeli mult îmbunătățite, așa cum promit senzorii de 200 megapixeli din prezent, precum, HP1 un binning de 2×2.

Totuși, pentru astfel de imagini imense și procesarea lor, vor fi necesare și chipset-uri mult îmbunătățite, cu procesoare de imagine de generație nouă și capabilități de procesare AI foarte puternice. Astfel de senzori ar putea debuta astfel pe smartphone-uri doar peste câțiva ani, când astfel de limitări vor fi depășite.

Zvonurile din prezent spun că, deși Motorola va fi prima companie cu un smartphone de 200 de megapixeli pe piață, Samsung ar putea evita integrarea unui senzor de 200 megapixeli pe generația Galaxy S23 de anul viitor.

TMDN via Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult