Samsung oferă dezinfectare gratuită pentru smartphone-uri în magazinele şi service-urile sale

13.03.2020
Samsung oferă dezinfectare gratuită pentru smartphone-uri în magazinele şi service-urile sale

Apple are un ghid de curăţare pentru smartphone-urile şi dispozitivele sale mobile pe site, însă Samsung a decis să treacă la nivelul următor. Compania oferă igienizare şi dezinfectare a dispozitivelor sale în service-urile Samsung Service Center şi Samsung Experience Store în 19 ţări din lume, printre care se va regăsi şi România în viitorul foarte apropiat. Dacă aveţi un telefon Samsung pe care doriţi să îl dezinfectaţi în perioada aceasta, puteţi face asta gratuit, imediat ce acesta este disponibil.

Igienizarea şi dezinfectarea dispozitivelor se face în service-uri şi magazine folosind un dezinfectant cu lumină ultravioletă, fără produse chimice sau lichide. Astfel, dispozitivele for fi curăţate în deplină siguranţă, fără riscul de a fi deteriorate. Lumina ultravioletă nu afectează tratamentul oleofobic şi nu aduce un risc în plus pentru pătrunderea lichidelor în interiorul dispozitivului.

Compania spune că a testat dispozitivele de igienizare înainte de a introduce acest serviciu, pentru a se asigura că performanţa dispozitivelor nu este afectată în niciun fel. Aceste dispozitive sunt produse de companii terţe, întrucât Samsung nu are în portofoliul său astfel de produse cu lumină ultravioletă. De asemenea, Samsung spune că este posibil ca acest proces să nu fie 100% eficient pentru toate bacteriile şi virusurile. Totuşi, o curăţare „profesională” de acesat gen este mai bună decât nimic sau curăţarea acasă cu produse care pot deteriora telefonul sau pot să nu igienizeze corespunzător.

Desigur, Samsung spune că nu încurajează dezinfectarea cu dispozitive cu ultraviolete acasă, întrucât acele produse nu au fost testate şi aprobate, deci nu poate garanta că acelea nu vor afecta performanţa telefoanelor.

În prezent, serviciul este disponibil în Argentina, Chile, Croaţia, Danemarca, Finlanda, Japonia, Coreea de Sud, Malaiezia, Noua Zeelandă, Norvegia, Pakistan, Peru, Polonia, Rusia, Spania, Suedia, SUA, Ucraina şi Vietnam. În viitorul foarte apropiat, acesta va fi pornit şi în Australia, Austria, Canada, Cehia, Franţa, Grecia, Hong Kong, Ungaria, India, Indonezia, Israel, Italia, Iordania, Kazakhstan, Letonia, Mexi, Olanda, Panama, Filipine, România, Singapore, Taiwan, Tailanda, Emiratele Arabe şi Marea Britanie.

Compania nu specifică dacă igienizarea ucide sau nu virusul COVID-19.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult