Cât de uşor poate fi reparat Galaxy S20+, noul flagship Samsung cu preţ de 1000 euro?

11.03.2020
Cât de uşor poate fi reparat Galaxy S20+, noul flagship Samsung cu preţ de 1000 euro?

Dacă la exterior, suprafeţele din sticlă Gorilla Glass 6 şi rama metalică a carcasei oferă protecţie decentă la zgârieturi şi loviri accidentale, la interior găsim o construcţie bine închegată, Galaxy S20+ părând a fi unul din acele flagship-uri care par făcute să dureze. Dar cât de uşor poate fi reparat telefonul, dacă totuşi se strică?

Primul lot de telefoane Galaxy S20+ a ajuns deja la fanii Samsung care s-au grăbit să profite de campaniile de precomenzi, printre aceştia numărându-se şi câţiva entuziaşti care au început deja să le studieze şi chiar dezasambleze până la ultima componentă, căutând avantaje şi posibile puncte vulnerabile în designul creat de inginerii Samsung.

Primul aspect important, rezistenţa la zgârieturi, îndoire şi lovire a carcasei a fost testată deja la modelul Galaxy S20 Ultra 5G cu rezultate foarte bune.

Ajungând la reparabilitate, specialiştii canalului iFixit au acordat pentru Galaxy S20+ doar 3 puncte din 10 posibile, acuzând numeroase „capcane” în timpul procesului de extragere a componentelor. În primul rând, afişajul OLED este montat direct pe cadru fără niciun suport suplimentar pentru rigiditate, ceea ce îl face extrem de uşor de deteriorat atunci când este extras din carcasă. Aşadar, chiar dacă numai sticla de protecţie este crăpată şi panoul OLED în sine este intact, este foarte probabil să îl strici ci pe cel din urmă în timp ce remediezi defectul mai puţin costisitor.

O altă problemă este că inginerii Samsung au aranjat ca acumulatorul să fie fixat în imediata proximitate a ecranului folosind adezivi puternici, extragerea sa intactă fără a deteriora ecranul mult mai costisitor fiind cel puţin problematică. Probabil că această „capcană” poate fi evitată cu ajutorul unei unelte specializate, creată special pentru extragerea acumulatorului, Practic Samsung s-a asigurat în acest mod că intervenţiile pentru înlocuirea acumulatorului vor fi realizate în centre de service agreate şi la tarifele stabilite de companie.

Unul dintre puţinele aspecte pozitive este că Samsung foloseşte în continuare şuruburi standard, demontarea anumitor componente fiind totuşi accesibilă folosind unelte convenţionale pentru depanat telefoane mobile.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult