Samsung Omnia în România – telefonul perfect?

19.09.2008
Samsung Omnia în România – telefonul perfect?

Samsung Omnia. Telefonul fără compromisuri. Tehnologii de top încorporate într-o carcasă cu design fin, elegant. Funcţii business şi multimedia în care pur şi simplu te pierzi, nu ştii cu ce să începi şi când ai terminat. Ieri seară, în club Acqua, a avut loc lansarea acestui desăvârşit instrument all-in-one, în faţa căruia nu poţi rămâne indiferent.

După prezentarea scurtă şi cam neconvingătoare a invitatului serii, Cabral, a sosit mult aşteptatul moment în care cei de la HAT (importatorul oficial Samsung în România), ne-au dat undă verde la testarea smartphone-ului Omnia

Primul lucru de luat în seamă şi totodată cel mai evident este display-ul, un generos touchscreen de 3.2 inch care nu necesită neapărat un stylus pentru a-l utililiza – răspunde foarte precis la acţiunile efectuate cu degetul. Meniul principal constă într-o bară verticală situată în extrema stângă pe care se află amplasate aşa numitele widgets – iconiţe care lansează în execuţie aplicaţiile favorite.

Samsung Omnia

Ce mi-a plăcut este că acestea se derulează în bara verticală şi nu acoperă tot ecranul telefonului. În momentul în care ai nevoie de unul sau mai multe programe, pur şi simplu foloseşti tehnica “drag & drop” ca să le aduci în spaţiul de lucru, iar de acolo le lansezi cu un simplu click. Când nu mai ai nevoie de ele, prin aceeaşi tehnică le retragi în bara respectivă. Alături de widget-uri, mai sunt prezente clasica interfaţă Windows Mobile 6.1 Professional şi un meniu “oldies” cu multe iconiţe amplasate într-o matrice. Aceasta din urmă afectează un pic impresia de hi-tech a terminalului.

Un aspect foarte important la un smartphone este viteza de execuţie şi navigare, iar Samsung Omnia nu dezamăgeşte. Este drept că derularea meniului se face la un frame-rate mai mic, nu atât de fin cum se întâmplă în cazul iPhone-ului. Aplicaţiile, marea lor majoritate, s-au deschis imediat cu excepţia unui editor foto (Frame Photo Editor) la care am aşteptat ceva mai mult. Accelerometrul funcţionează şi el ireproşabil, trecerea din modul portrait în landscape şi invers realizându-se precis şi cu un efect grafic 3D interesant.

Samsung OmniaConexiunea la Internet se face prin HSDPA sau Wi-Fi. Samsung Omnia vine cu două browsere preinstalate, Opera Mobile şi Internet Explorer. Aici ne-a atras atenţia o implementare foarte utilă – zoom-ul în pagină. Acesta se face prin trasarea de linii verticale (direcţiile sus şi jos) cu degetul, în extrema dreaptă a touchscreen-ului, acolo unde va apărea o bară ce-ţi va indica gradual cât de mult ai mărit sau micşorat pagina Web.

Latura multimedia este şi ea foarte bine pusă la punct. Samsung Omnia rulează filme XviD, DivX şi alte formate fără bătăi de cap, deoarece are preinstalate o mulţime de codec-uri. Camera foto realizează fotografii la 5 MP, peste media telefoanelor din aceeaşi categorie. Imediat ce capturezi o imagine o poţi printa prin Bluetooth la o imprimantă care este înzestrată cu această tehnologie. Să mai spunem că toate facilităţile prezentate, dar şi cele pe care le vom descrie într-un test amănunţit (GPS, stocare, cursor optic etc.), sunt incluse într-o carcasă de doar 12,5 mm grosime.

Noul Samsung OMNIA este un telefon mobil care oferă utilizatorilor români cele mai bune caracteristici şi opţiuni, adaptate la cerinţele acestora. Acest telefon premium este unic prin combinaţia perfectă dintre designul de referinţă, inovaţie şi tehnologia de top, câştigând una dintre poziţiile de lider în ceea ce priveşte telefoanele mobile,” a declarat Doru Orăşelu, Marketing Manager HAT Group Co. România.

Un preţ oficial nu a fost comunicat, însă din discuţiile avute la eveniment am aflat că Samsung Omnia va costa aproximativ 2200 RON. O sumă destul de consistentă, însă un individ care va folosi măcar jumătate (şi asta înseamnă mult) din funcţiile smartphone-ului, o va găsi decentă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News