Samsung pregăteşte două smartphone-uri flexibile pentru 2017

07.06.2016
Samsung pregăteşte două smartphone-uri flexibile pentru 2017

Samsung nu a confirmat în mod oficial că va lansa în viitorul apropiat smartphone-uri cu display-ul flexibile, însă avalanşa de informaţii legate de acestea trebuie să aibă la bază un sâmbure de adevăr. După mai multe leak-uri şi chiar o prezentare oficială a tehnologiei din partea Samsung, cele mai recente zvonuri despre dispozitivele „Galaxy X” sugerează că vor ajunge pe piaţă în 2017, nu în 2016 cum a fost sugerat iniţial.

Bloomberg susţine că a primit informaţii despre două dispozitive Samsung cu display-uri flexibile, fiecare abordând un design diferit. Unul dintre acestea ar putea să se plieze asemeni unei cărţi, oferind un display mai mare atunci când este deschis, în timp ce altul va fi livrat într-un format de smartphone obişnuit cu display de 5”, care se poate fi transformat într-o tabletă cu display de 8”. Dispozitivele din această serie sunt numite intern Project Valley, iar primul dintre acestea ar putea fi prezentat anul viitor în cadrul Mobile World Congress.

Curios este faptul că noile informaţii nu fac referire la numele Galaxy X, vehiculat în trecut. Cu siguranţă însă, aceste dispozitive vor fi lansate alături de alte smartphone-uri clasice, iar preţurile lor ar putea fi considerabil mai mari decât ale variantelor premium precum Galaxy S şi Galaxy Note. În lipsa unor imagini noi care să detalieze modul în care aceste telefoane vor funcţiona, nu rămâne decât să aşteptăm noi informaţii să iasă la iveală.

Citeşte şi Samsung a prezentat display-ul care se rulează. Posibil să fie integrat în noul Galaxy X

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult