Samsung pregătește Galaxy A72, un smartphone cu 5 camere foto și zoom optic

27.01.2021
Samsung pregătește Galaxy A72, un smartphone cu 5 camere foto și zoom optic

Galaxy A72 este un telefon ce ar putea fi pe placul fanilor Samsung cu buget mediu, oferind un set echilibrat de dotări la preț atractiv.

Potrivit informațiilor neoficiale, A72  este pregătit pentru lansare în prima jumătate a acestui an și vine echipat cu un sistem penta-camera, cu senzor principal de 64MP și o multitudine de camere secundare, cum ar fi modul ultra-wide de 12MP, cameră 5MP cu zoom optic 3X și camere macro + DoF, fiecare suportând rezoluție de 5MP. La partea din față vom găsi și o cameră de 32MP, utilă pentru poze selfie și apeluri video.

Galaxy A72

Succesor pentru modelul A71, lansat în luna decembrie 2019, Galaxy A72 probabil că va prelua liniile generale de design și ecranul Full HD+ de 6,7”, de tip AMOLED și cu design Infinity-O.

În varianta cu 4G, Galaxy A72 este așteptat cu chipsetul Snapdragon 720G cu 6GB/8 GB RAM şi 128/256GB stocare internă. Modelul cu 5G va folosi în schimb soluția Snapdragon 750G. Fiind un smartphone mai mare, acesta a primit şi o baterie cu capacitate mai generoasă: 4.500 mAh cu încărcare rapidă la 25W.

Pe lista dotărilor ar putea intra și un senzor de amprentă integrat sub ecran, alături de conector USB-C pentru încărcare rapidă și ieșire pentru căști.

Livrat cu Android 11, Samsung Galaxy A72 va fi disponibil în versiunile de culoare albastru, violet, alb și negru, la un preț rămas deocamdată neprecizat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult