Samsung pregătește Galaxy M44 cu un chipset high-end mai vechi

31.07.2023
Samsung pregătește Galaxy M44 cu un chipset high-end mai vechi

Samsung folosește, de obicei, procesoare Exynos din gama inferioară pe dispozitivele sale mid-range, care oferă un balans de costuri scăzute și performanță decentă la prețuri accesibile. Se pare însă că pentru Galaxy M44, compania va face o mică excepție și va oferi utilizatorilor un procesor high-end de acum câțiva ani. Practic, Galaxy M44 va fi cam la fel de performant precum Galaxy S21.

Galaxy M44, la fel de performant precum Galaxy S21

Chipset-urile mid-range au evoluat destul de mult în ultimii câțiva ani, însă în continuare nu se pot apropia de performanța modelelor de top și de funcțiile avansate pe care acelea le oferă. Inclusiv procesarea fotografiilor realizate de camere ies mai bine pe flagship-uri, datorită procesoarelor de imagine mai avansate integrate în chipset-urile high-end.

O listare de pe Geekbench sugerează că următorul telefon mid-range de la Samsung, Galaxy M44, va folosi Snapdragon 888, un procesor high-end relativ modern, care va oferi performanță mai bună decât alte dispozitive din clasa sa și care ar putea veni și cu alte avanstaje. Vorbim despre un modem 5G mai performant, procesor de imagine mai bun, optimizare mai bună a consumului de energie, filmări 4K la 60 cadre pe secundă și posibilitatea integrării ecranelor cu rezoluție înaltă.

galaxy m44 geekbench snapdragon 888

Desigur, chiar dacă Snapdragon 888 este capabil de toate aceste funcții, acestea nu sunt garantate pe Galaxy M44. Zvonurile afirmă că acest model va integra un ecran Full HD+ de 6,5” la 120 Hz, o cameră de 50 megapixeli principală și două camere secundare: 8 megapixeli ultrawide și 2 megapixeli macro.

Pe Geekbench, unde telefonul a obținut un scor de 1531 în testele single-core și 3.771 în multi-core, telefonul este listat cu 6 GB RAM, însă, cel mai probabil, vom vedea și o versiune superioară, cu 8 GB. Practic, Galaxy M44 ar fi bazat pe platforma S21 din SUA.

Telefonul Galaxy M44 de la Samsung va debuta în India, dar am văzut că diverse modele din gama Galaxy M au ajuns și în Europa, deci acesta ar putea fi un mid-range atrăgător pentru acest an, în cazul în care și prețul rămâne unul avantajos, caracteristic seriei.

sursa: 91mobiles

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult